Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.
Ny datalogi-uddannelse i Odense for it-folk i arbejde
Syddansk Universitet i Odense slår dørene op for en erhvervskandidat-uddannelse i datalogi.
En erhvervskandidat-uddannelse er målrettet it-folk, der er i arbejde og allerede har en bachelor med i bagagen, og den skal tages, mens man stadig er i arbejde.
“Det har været et stort ønske at oprette denne uddannelse, fordi mange studerende står i et dilemma mellem et tilbud om arbejde nu eller et stærktere fundament for karrieren via en kandidat-uddannelse,” lyder det fra universitetet.
“Har man først vænnet sig til at arbejde og få en god løn, kan det være vanskeligt at gå i modsat retning og tage til takke med en SU,’ lyder det.
Hvilket man altså ikke behøver med den nye uddannelse.
For at tage uddannelsen skal man have arbejde på mindst 25 timer om ugen. Uddannelsen tager fire år. En ‘normal’ kandidat tager to år.
Dundrende underskud til Microsoft - men kun én gang
For første gang i mands minde kommer Microsoft ud af et kvartal med dundrende underskud på 13,8 milliarder dollar - 82,4 millliarder kroner.
Det skyldes dog ikke på den måde krise i det ellers for tiden fremgangsrige selskab, men den derimod den skattereform, som USA har gennemført.
Microsoft har ellers rigtig god vind i sejlene. Omsætningen er steget med 12 procent i forhold til samme kvartal i fjor til 28,9 milliarder dollar (172,6 milliarder kroner), mens driftsindtjeningen er steget med 10 procent til 8,7 milliarder dollar (52 milliarder kroner).
Det betyder altså, at Microsoft før skat, afskrivninger og lignende teknikaliteter, tjener tre kroner for hver omsat 10-krone.
Der er især fuld blæs på væksten på Microsofts cloud-satsning, Azure, hvis omsætning er steget med enorme 98 procent i forhold til samme kvartal i fjor.
Du finder Microsofts kvartals-meddelelse her.
Samlet WiFi-løsning skal dække hele Nyborg bymidte
Nyborg Kommune har indgået aftale med ZibraWireless om levering af en samlet trådløs internet-løsning, der skal dække hele Nyborg bymidte.
Den nye løsning kommer til at hedde ‘City WiFi.’ Det er ideen, at det trådløse internet skal anvendes af ‘turister, lokale borgere og handlende i centrum,’ hedder det.
“Tiltaget City WIFI er opstarten af strategien, vedtaget af byrådet i efteråret, om at være en moderne by, hvor både borgere, turister og handlende i byen kan gøre brug af relevante data i bestræbelserne på at skabe en endnu mere attraktiv bymidte”, lyder det fra Nyborg.
Telenor vil af med hver femte medarbejder
Norske Telenor vil over de kommende tre år beskære medarbejderstaben med 6.000 stillinger. Det svarer til mere end femte stilling i selskabet.
Målsætningen er at beskære omkostninger. Ifølge Telenor skal de 6.000 stillinger erstattes af automatiserede løsninger, ligesom der ifølge selskabet er nogle dobbelt-funktioner, som kan fjernes.
Telenor er Norges næststørste selskab. Det har 178 millioner kunder i 12 lande.
Selskabet skar 2.600 stillinger væk i 2017 og har nu 29.700 medarbejdere - hvoraf de 6.000 altså skal væk.
“Vi går ind i 2018 med et klart mål om at levere på vores dagsorden om digital transformation samt at fortsætte med at effektivisere, få omsætningen til at vokse og forenkle vores portefølje,” lyder det fra Telenor.
Styrelse melder it-administrator til politiet
Styrelsen for IT og Læring har meldt en ekstern it-administrator til politiet, skriver Version2.
Styrelsen mener, at administratoren har ‘misbrugt sine administrator-rettigheder’ på den statslige Uni-Login-løsning, som anvendes som log-in til forskellige undervisnings-tjenester.
Ifølge mediet har den pågældende administrator hentet andre brugeres login-data og anvendt dem til at logge ind på andre systemer.
“Den bruger er blevet politianmeldt, og så vidt vi kan forstå, har politiet sigtet vedkommende. Nu foregår der en efterforskning, som vi ikke kan sige så meget om,” siger kontorchef Klaus Østergaard Jensen til Version2.
’Teleindustrien’ åbner for trådløse bredbånds-selskaber
Brancheorganisationen Teleindustrien slår dørene op for de omkring 40 udbydere af trådløst bredbånd herhjemme. Dem håber organisationen at få med ombord som medlemmer.
Indtil videre har 10 af disse udbydere meldt sig ind, lyder det fra Teleindustrien.
Blandt målene er at ‘synliggøre trådløs teknologi som et seriøst bredbånds-alternativ til udkantsområder’ samt at ‘forbedre rammebetingelserne for de trådløse operatører,’ lyder det fra Teleindustrien.
Du kan læse mere om området hos Teleindustrien.