Skat og Microsoft mødes torsdag klokken 09:30 i Østre Landsret i en batalje om transfer pricing.
Skat mener ifølge Ritzau at Microsoft har betalt for lidt i skat i perioden fra 2004 til 2007, hvor Skat kræver, at Microsofts skattepligtige indkomst hæves med i alt godt 307 millioner kroner.
Sagens kerne er den måde, hvorpå Microsoft Danmark afregner med selskabets europæiske hovedkvarter i Irland.
Ifølge Ritzau, der har kigget i sagens dokumenter, mener Skatteministeriet, at Microsoft Danmarks aftale med det europæiske hovedkvarter i Irland er så uklar, at myndighederne ikke er i stand til at vurdere, om priser og vilkår er ‘fastsat i overensstemmelse med armslængdeprincippet,’ som det hedder.
'Armslængdeprincippet' handler om, at de priser, som de to Microsoft-selskaber handler med hinanden for, skal være på samme niveau, som hvis der blev handlet med en ekstern part.
Ifølge Ritzau vil Microsoft frifindes i sagen.
En lang række af de amerikanske it-selskaber har europæisk hovedkvarter i Irland, der i årevis har lokket med meget lav selskabsskat.
Selskaberne tæller blandt andre Oracle,Google, Microsoft, Dell, Dropbox, eBay, Facebook, LinkedIn, Paypal, Twitter, Uber og Airbnb.
Oracle i Danmark er for tiden indblandet i en lignende sag med Skat.
Selskabet hensatte i november 142 millioner kroner i sagen, men har forlængst bedyret, at selskabet er uenigt i Skats krav.
Det kan du læse mere om her: Oracle i dansk skattesag: Tvunget til at hensætte 142 millioner kroner - “bestrider kraftigt” Skats krav.
Også CA Software er indblandet i en skattesag herhjemme om royalties til det amerikanske hovedkvarter.
Det kan du læse mere om her: Kæmpe skattesmæk til CA Software i Ballerup: Skat forlanger mere end en kvart milliard kroner.
Der tages hul på Skats krav i Østre Landsret samtidig med, at Skat har offentliggjort de store selskabers skattebetalinger i Danmark for 2016.
Dem kan du læse mere om her: Så meget betaler it-selskaberne i Skat i Danmark: Flere kæmpe-selskaber betaler nul kroner i selskabsskat i Danmark.