Undervisningsminister Merete Riisagers (LA) forslag om at indføre "teknologiforståelse" som obligatorisk fag i folkeskolen mødes med skepsis af regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti.
I det nye fag skal eleverne blandt andet undervises i programmering.
Men ifølge folkeskoleordfører Alex Ahrendtsen (DF) ligger regeringen under for et modelune, når den ønsker at gøre programmering til et obligatorisk fag.
"For få år siden var det kinesisk, som alle børn skulle lære. I dag er det pludselig kodning. Det giver ikke mening. For alle børn skal ikke ligge og kode. Det er et mindretal, der i fremtiden vil komme til at kode," siger han til Computerworld.
Læs også: Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren
Skal være valgfag
I stedet mener Alex Ahrendtsen, at det er tilstrækkeligt, at programmering og teknologiforståelse er et valgfag.
"Det er rigeligt, at det er et valgfag, og derudover kan lærerne inddrage teknologiforståelse i relevante fag. Ministeren går ind for en kortere skoledag, men nu vil hun indføre et ekstra fag. Det hænger ikke sammen," siger han.
Mener du, at det er tilstrækkeligt at det er et valgfag, hvis man ønsker at ruste børnene til en fremtid, hvor erhvervslivet i stigende grad efterspørger arbejdskraft med digitale kompetencer?
"Det er i høj grad tilstrækkeligt. Det virker som om, at folk tror, at bare man lærer børnene at kode, så kommer Danmark til at klare sig godt i verden. Men vi vil også gerne give dem praktisk-faglige færdigheder. Vi vil også gerne have, at de kan læse og skrive. Vi vil også gerne have at de er dannede og kan opføre sig ordentligt. Nu må festen slutte," siger han.
Læs også: It som fag i folkeskolen vil ændre hele måden at undervise på
Organisationer: Programmering skal på skemaet
Erhvervslivet brancheorganisationer har længe slået på tromme for at få indført it og teknologiforståelse som et obligatorisk fag i folkeskolen.
Derfor betegnede brancheorganisationen IT-Branchen i går undervisningsministerens forslag som en regulær milepæl.
Men erhvervslivet og it-brancheorganisationernes ønsker, gør ikke større indtryk på Alex Ahrendtsen.
"Alle har deres egen lille hassan med ting, som de mener, at folkeskolen skal tage sig af. Du drømmer ikke om, hvor mange henvendelser, jeg får fra folk, der har ideer til ting, som der skal undervises i. Vi kunne have børnene til at gå i skole fra klokken 8 til 24, hvis vi skulle efterkomme det," siger han.