Store websteder ramt af mystisk infektion

Tusindvis af kendte websteder er ifølge sikkerhedsfirmaet Netsec ramt af en virus, der smitter forbipasserende netbrugere uden deres viden og installerer spam-netværk på deres computere. Den amerikanske regering advarer, og der er forvirring om, hvorvidt kendte antivirusprogrammer kan beskytte mod virussen.

Internet-brugere, som surfer på nogle af de mest populære websteder, har måske uden at vide det downloadet ondsindet kode, der installerer et spam-netværk på pc?en.

Sikkerhedsfirmaet Netsec begyndte at observere mistænkelig trafik på nogle af selskabets kunders websteder torsdag morgen og sporede trafikken til en række kendte websteder som en online auktion, en søgemaskine og en prissammenligningstjeneste, som ikke er nærmere navngivet.

Regering advarer

Infektionen skulle ifølge amerikanske myndigheder være spredt på tusindvis af websteder, og det fik i går den amerikanske regering til at gå ud med en advarsel.

- Brugere bør være opmærksomme på, at ethvert websted kan være påvirket af denne aktivitet og altså indholde potentielt ondsindet kode, lyder det i advarslen.

Infektionen sker tilsyneladende ved at udnytte en uidentificeret sårbarhed i Microsofts webserver Internet Information Server. Det rammer kun brugere, som surfer med Microsofts webbrowser Internet Explorer.

Der er dog ikke nogen tegn på, at virus-infektionen trods sin store spredning har synderlig indflydelse på afvikling af trafik på internettet, siger eksperter.

Sikkerhedsfirmaer vurderer, at det nok nærmere er hosting-virksomhederne, der cacher indhold for de ramte websteder, som er inficerede, end selve webstederne, og det er blandt andet derfor, at man vælger at holde dem anonyme.

- De metoder, som bruges her, er ikke nye. Det nye er, at det rammer store webhosting-faciliteter, siger Dan Frasnelli, chef for Netsecs tekniske assistance-center.

Antivirus stopper ikke angrebet

Eksperterne er ikke helt enige i deres anbefalingerne til, hvordan netbrugerne skal forholde sig.

Associates Press videregiver anbefalinger om, at man opdaterer sin antivirus-software, som skulle have redskaber mod den type infektioner i de seneste versioner.

Netsec påpeger, at virksomheden selv har skrevet en kode, der blokerer virussen og har samtidig spærret sine kunders adgang til de angrebne IP-adresser. Det drejer sig om IP-adressen 217.107.218.147, som den skadelige del af koden downloades fra, oplyser både den amerikanske organisation SANS og Peter Kruse fra CSIS.

Netsec mener ikke, at antivirus-firmaerne har remedierne mod virusen endnu.

Det bekræftes af SANS, som har testet de skadelige filer mod en lang række antivirus-produkter. Blot to af de testede var i nat i stand til at spore bagdørsprogrammet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere