Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Virusadvarsel er virus

Endnu en virus er i omløb. Denne gang er virussen forklædt som en virusadvarsel fra Symantec.

indhold

Opfindsomheden kender ingen grænser hos virusmagere. En af de nyeste virusser bliver udsendt forklædt som en virusadvarsel fra Symantec, der blandt andet laver antivirus-programmer.

Det har længe været kendt, at man skal være varsom med at åbne filer, der er vedhæftet e-mails. Det gælder også, hvis den oprindelige afsender tilsyneladende er en kendt virksomhed, der laver antivirus-software.

E-mailens emne er "FW: Symantec Anti-Virus Warning" og afsenderen er F. Jones, som i mailen siges at være en udvikler fra Symantec. Den vedhæftede fil, som indeholder virussen, hedder "www.symantec.com.vbs". Virussen er altså lige som mange andre virusser skrevet i Microsofts programmeringssprog Visual Basic, og formelt kaldes den VBS.Hard.A@mm.

Hvis den vedhæftede fil åbnes browserens startside ændres til en falsk Symantec site om virusinformation. Virussen sender derpå sig selv til alle i Outlook Express' adressebog, og der ændres i nogle registreringsfiler på pc'en. Dernæst skaber virussen en dialogboks, der kun vises den 24. november, med beskeden "Don't look surprised! It is only a warning about your stupidity. Take care!".

Virussen er forholdsvis harmløs i forhold til andre, som eksempelvis ødelægger filer, men den spredes hurtigt. Det sker, fordi brugerne stadig ikke har lært, at man ikke skal åbne ukendte vedhæftede filer, og at man skal opdatere sit antivirus-program minimum hver anden dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere