Apple er en af flere store it-giganter, der længe er blevet beskyldt for ikke at betale nok i skat.
Særligt i hjemlandet USA bliver Apple beskyldt for skattesnyd og for i stigende grad at sende arbejdskraft ud af landet.
Den kritik imødegår Apple nu efter en ny skatteaftale i USA.
Apple fortæller i en pressemeddelse, at man ønsker at betale knap 38 milliarder dollar - hvilket direkte omregnet svarer til 232 milliarder kroner - som en engangsbetaling til de amerikanske skattemyndigheder.
Dette sker ikke kun på grund af Apples gode intentioner. Den nye skatteaftale i USA tillader også, at selskaber kun skal betale en markant lavere skatteprocent mod, at selskaberne kan trække store pengebeholdninger hjem til amerikansk jord.
I alt har Apple 250 milliarder dollar - 1.500 milliarder kroner - til at ligge i udenlandske opbevaringer. De 38 millarder dollar vil dække manglende skatter for knap halvdelen af det beløb.
Apple har allerede gjort 36,3 millarder dollar klar til at blive betalt, og yderligere har Apple også planer om at skabe 20.000 nye job i USA samt forventer at skyde knap 350 millarder dollar - 2.100 milliarder kroner - ind i den amerikanske økonomi hen over de næste fem år.
"Vi tror inderligt på styrken i den amerikanske opfindsomhed, og vi fokuserer vores investeringer på områder, hvor vi kan få direkte indflydelse på jobskabelse og jobberedskab. Vi har en dyb følelse af ansvar over for vores hjemland og de mennesker, der hjælper med at gøre vores succes mulig,” skriver Tim Cook i en pressemeddelelse.
Til sammenligning ligger det samlede årlige danske bruttonationalprodukt på 1.800 millarder kroner.