Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.
Børsnotering af fynsk robot-virksomhed forsinket
Den planlagte børsnotering af det fynske robotfirma Odico bliver forsinket, skriver Børsen.
Grunden er stor interesse fra investorer, efter selskabet i november meddelte, at det planlagde børsnotering på svenske Aktietorget.
“Vi har efterfølgende haft rasende travlt, for der er dukket mange investorer op, som gerne vil være med. Både små og store investorer har henvendt sig og spurgt, hvorfor vi dog ikke bliver i Danmark," siger direktør Anders Bundsgaard til avisen.
Odicon står bag en løsning, hvor man via 3D-tegninger hurtigt kan skære støbeforme til byggebranchen.
Erik Damgaard efter kaotisk børsnotering: “Vi har henvendt os til et fæhoved”
Erik Damgaard er mildest talt ikke tilfreds med Nordea, som hans netop børsnoterede firma, NPinvestor, har anvendt som tegningsbank i forløbet, skriver Business.
Noteringen fandt sted efter et noget bumpet forløb med to aflysninger i sidste øjeblik før jul.
Det lykkedes dog i tredje forsøg at få 923 investorer ind.
Erik Damgaard mener, at Nordea bærer ansvaret for det rodede forløb.
“Vi har henvendt os til et fæhoved,” siger han til avisen.
NPInvestors aktiekurs dykkede iøvrigt med mere end 19 procent umiddelbart efter noteringen. Aktierne blev solgt til de 923 aktionærer for 17 kroner stykket. Ved lukketid onsdag var de 13,7 kroner værd.
Læs også: Erik Damgaard-selskab børsnoteres efter langt tilløb.
Analyse: Microsoft er verdens førende ‘technology leader’
Microsoft er blevet tildelt førstepladsen i Thomson Reuters nye liste over verdens 100 førende teknologiselskaber. Den hedder ‘Top 100 Global Technology Leaders.’
Her ranglistes virksomhederne 28 forskellige faktorer, der inkluderer temaer som økonomisk succes og organisatoriske evner.
Med de 28 kriterier vil analysehuset ‘objektivt identificere organisationer med bedst mulighed for succes i tidens komplekse forretningsmiljøer,” som det hedder.
Efter Microsoft følger Intel, Cisco, IBM, Alphabet, Apple, Taiwan Semiconductor, SAP, Texas Instruments og Accenture. I den rækkefølge.
De øvrige 90 selskaber på listen bliver ikke rangordnet. 45 selskaber ud af de 100 hører hjemme i USA, mens 13 hører hjemme i Japan og Taiwan. Fem hører hjemme i Indien.
Du finder listen over de 100 bedste teknologi-selskaber i verden her.
Analytiker: NNIT kan være på vej med flere opkøb
NNIT har aldrig været særlig opkøbsivrig.
Men alligevel kan selskabet meget vel stå overfor kommende opkøb i Sverige, vurderer analytiker Niels Leth fra Carnegie over for Finans.
“Jeg tror, NNIT kan bevæge sig længere ind i Norden med flere opkøb. De har købt Scales, der har aktiviteter i Norge, og man kunne godt forestille sig, at de foretog et opkøb af en mindre spiller i Sverige," siger han til avisen.
NNIT købte i foråret 2017 danske Scales for 122 millioner kroner. Efterfølgende pegede NNIT-direktør Per Kogut på, at NNIT ikke skal være ‘den store, farlige opkøber.’
Det kan du læse mere om her: Per Kogut tre måneder efter opkøbet af Scales:"Vi skal ikke være den store farlige opkøber, der tror, at vi kan gøre alting bedre"
Bitcoin styrtdykker - falder til under 10.000 dollar
Bitcoin-kursen styrtdykkede onsdag, hvor den samlet faldt med mere end 20 procent til omegnen af 10.000 dollar.
Det er blot en måned siden, at bitcoin-kursen flere steder nærmede sig 20.000 dollar.
Også andre kryptovalutaer faldt kraftigt.
Det gjaldt således også de Ethereum og Ripple, der er nummer to og tre på listen over verdens største kryptovalutaer.
Det store fald i det meget volatile marked skyldes bekymring for øget regulering af kryptovalutaerne er på vej, hedder det.
Både Kina og Sydkorea har luftet ideen om helt at forbyde handel med kryptovaluta.
E-handelsrekord i USA i december
Aldrig nogensinde har amerikanerne købt så voldsomt ind via internettet, som det var tilfældet i julehandelen i november og december.
Ifølge nye tal fra Adobe Analytics lagde de amerikanske forbrugere 108 milliarder dollar i forskellige ehandelsbutikker i december.
Det er 14,7 procent mere end i hele 2016.
Den enorme vækst skyldes ikke mindst fremgang inden for mobilhandel. 52 procent af ordrerne blev nemlig blevet placeret fra en mobil enhed.
Black Friday - 24. november - blev iøvrigt den største e-handelsdag nogensinde i USA.
Her købte de amerikanske forbrugere ind for 6,6 milliarder dollar, hedder det.