Artikel top billede

Ny forsinkelse sikrer KMD en formue: Sygedagpengesystem så forsinket, at tidsplan droppes helt

Udviklingen af et nyt sygedagpengesystem til kommunerne bliver endnu engang forsinket for KMD, og der er i dag ikke længere kontrol med projektet.

Det er stadig ikke lykkes KMD at færdiggøre udviklingen af et stort it-projekt til de danske kommuner, der skal håndtere udbetalingen af sygedagpenge.

Endnu en gang udskydes projektet, og projektet er så meget ude af kontrol, at der ikke længere gives en tidsplan for afslutningen.

Det skriver TV 2 på baggrund af aktindsigt i et brev sendt fra kommunernes it-fælleskab Kombit til landets 98 kommuner.

It-projektet skulle have stået færdigt og klar til brug tilbage i sommeren 2017, men allerede i efteråret 2016 stod det klart, at KMD ikke ville kunne levere til tiden. Deadlinen blev rykket til udgangen af 2018.

Selvom der stadig er knap 12 måneder til den tidsfrist, så er situationen allerede så usikker, at Kombit har opgivet en tidsfrist for projektet.

“KMD arbejder ihærdigt med at få Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD) i kontrol, hvorfor vi fortsat ikke er i stand til at opdatere tidsplanen for projektet. Det er en utilfredsstillende situation, hvorfor Kombits bestyrelse er inddraget i sagen”, skriver Kombits administrerende direktør i brevet til kommunerne ifølge TV2.

Forsinkelse sikrer KMD millioner

Hverken Kombit eller KMD har ønsket at stille op til interview til TV 2, og imens baggrunden er ukendt, tjener KMD godt på forsinkelserne.

TV 2 har udregnet på baggrund af EU’s udbudsdatabase, data fra Kombit, ATP og branchekendere, at KMD tjener 13 millioner kroner om måneden på at supportere det gamle system, der skal erstattes af det billigere, nye system.

Det er ikke første gang, at KMD sidder i den position. Både Skat og ATP har revet kontrakter itu med KMD, og ATP kræver nu 881 millioner kroner i voldgift for et forsinket it-projekt.

Læs også:

KMD opgiver at overholde leveringsfrist: Fremtids-planer for 21 store it-systemer truet

KMD scorer 23 millioner kroner om måneden på ikke at levere offentligt it-system til aftalt tid

ATP fyrer KMD efter måneders utilfredshed: KMD mister kæmpe-ordre midt i alvorlig krise

ATP forlanger 881 millioner kroner i erstatning af KMD for kuldsejlet it-projekt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere