Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.
MobilePay sætter rekord: En milliard kroner om måneden
MobilePay sætter rekord med en milliard kroner i betalinger for en måned, skriver Børsen.
MobilePay har nemlig rundet den runde milliard i både november og december, og 2018 kan blive året, hvor løsningen for første gang giver overskud.
Der er ellers krig på kniven på markedet for mobilbetalinger for tiden, hvor spillerne er i fuld gang med at positionere sig.
Det kan du læse mere om her: Markedet for mobilbetalinger er glohedt: Nu omdøber Microsofts sin betalingstjeneste - hvad er planen?
TDC overtager syv erhvervscentre i Jylland
TDC Erhverv overtager syv TDC-erhvervscentre i Jylland, som hidtil har været drevet af selskabet Telesikring.
Erhvervscentrene er butikker, hvor lokale erhvervsdrivende har kunnet få rådgivning om tele- og digitaliseringsløsninger.
TDC kalder overtagelsen af de syv butikker med i alt 46 medarbejdere for en ‘hjemtagelse.’
"Vi har været glade for samarbejdet med Telesikring gennem de sidste seks år, men vi vil gerne endnu tættere på vores gode kunder i Jylland, så vi kan sikre kundeoplevelsen hele vejen rundt. Vi skal i endnu højere grad være den lokale rådgiver, der kan hjælpe virksomhederne i gang eller videre på den digitale rejse, som alle skal igennem,” lyder det fra Marina Lønning, koncerndirektør i TDC Erhverv.
Du kan læse hele meddelelsen fra TDC Erhverv her.
TDC opsagde for et par år siden 60 partneraftaler med erhvervscentrene, der dengang lukkede på stribe.
Det kan du læse mere om her: Konkursbegæringer på stribe hos dødsdømte TDC Erhvervscentre.
De syv TDC Erhvervscenter-forretninger, som TDC nu 'hjemtager,' ligger i Esbjerg, Rødekro, Kolding, Aalborg, Herning, Aarhus og Hjørring.
Freddy Blak kan fortsætte i regionsråd trods dom i Atea-sag
Politikeren Freddy Blak (S) kan fortsætte i regionsrådet i Region Sjælland, vurderer Valgbarhedsnævnet, skriver Altinget
Nævnet har haft Freddy Blak til vurdering, fordi han i november i Retten i Næstved blev idømt 10 dagbøder a 500 kroner for at have lækket oplysninger i form af en fortrolig rapport om den store Atea-bestikkelsessag.
Han har tidligere anført, at han ikke mente, at rapporten var fortrolig, da den alligevel lå ude hos ‘alle andre medier,’ ligesom han har bedyret, at sagen mod ham var ‘spild af skatteydernes penge.’
Freddy Blak fik i øvrigt 6.283 personlige stemmer ved valget - en stigning på 50 procent i forhold til det forrige valg i 2013 - så man må sige, at dommen ikke er gået ud over hans popularitet.
Du kan læse mere om dommen her: Politikeren Freddy Blak (S) idømt bøde for at lække oplysninger i Atea-sagen.
Vækstfonden går ind i MapsPeople
Vækstfonden træder ind i nordjyske MapsPeople, der i samarbejde med Google udvikler løsninger til indendørs navigation.
Vækstfonden skyder ifølge Børsen 15 millioner kroner ind i selskabet. Det udløser en ejerandel på 23 procent.
Pengene skal anvendes til øget ekspansion i USA og hurtig udvikling i selskabet, der vokser hastigt. Ifølge avisen er omsætningen steget med 250 procent på blot tre år.
MapsPeople har for tiden 29 ansatte, men har 12 åbne stillinger, og regner med at have omkring 60 ansatte ved udgangen af 2018.
TDC på jagt efter nye vækstområder
TDC’s omsætning og indtjening er under pres, og selskabet skal næste år stabiliseres, skriver Finans.
"Når indtjeningen sidste år faldt 10 procent står TDC selvfølgelig i en svær situation. Det markante prisfald på erhvervsmarkedet og de strukturelle udfordringer med udfasning af fastnettelefoni gør, at TDC skal genopfinde sig selv i en tid, hvor konkurrencen aldrig har været større," siger Peter Kurt Nielsen, teleanalytiker i det norske finanshus ABG Sundal Collier, til avisen.
Her henvises der til, at C20-indekset er steget 40 procent i de seneste tre år. I samme periode er TDC faldet med 18 procent.
Peter Kurt Nielsen peger på, at TDC har været vant til at tjene langt flere penge end konkurrenterne. Nu skal selskabet til at ‘finde et nyt niveau,’ som han siger.
Danske gymnasieelever får ‘computional thinking’ på programmet
Eleverne på seks gymnasier i det sønderjyske og fynske får ‘computional thinking’ på skemaet.
Gymnasierne er Rosborg, Middelfart, Rødkilde, Munkensdam, Nordfyns og Tornbjerg. Hertil kommer FabLab Spinderihallerne, FabLab Odense, SDU Maker Lab og Center for Computational Thinking ved Aarhus Universitet.
De får glæde af en pulje på 12 millioner kroner fra Region Syddanmark, som skal bruges på at undervise 1.650 gymnasieelever i it.
Ifølge regionen kommer faget til at bestå af undervisning i dekomposition, mønstergenkendelse, abstraktion og algoritmer.
Du kan læse hele meddelelsen fra Region Syddanmark her.
Mere end 1.300 kryptovalutaer derude
Der har været meget skriveri om kryptovalutaerne i den seneste tid - mest bitcoin, der er steget eksplosivt.
Men der findes mere end 1.300 forskellige kryptavalutaer, skriver Finans med bitcoin som den største fulgt af ethereum, ripple, bitcoin cash, litecoin, cardano, IOTA, dash, NEM og monero.
Ifølge avisen har en række kendte musikere indledt samarbejde med Monero om køb af deres musik,.
“Nogle af dem [kryptovalutaerne, red] har nogle interessante egenskaber for eksempel monero, der skulle være lidt mere anonymt at overføre. Kryptovalutaerne prøver hver især at have lidt forskellige egenskaber, men primært er de store bitcoin og ethereum. De små har ikke rigtig vist deres langtidsholdbarhed i forhold til dem, og her er bitcoin klart mest udbredt og har været i markedet længst tid," siger Michael Grønager, direktør i Chainalysis til avisen.
Unge mennesker bruger en tredjedel af fritid foran skærme
Unge briter bruger i gennemsnit 14 timer om ugen foran skærme - enten smartphones, laptops eller tablet-computere, skriver Financial Times.
Det svarer en tredjedel af al deres fritid hver uge. Unge mænd - som defineres som mænd under 25 år - bruger 35 procent af deres fritid, mens unge kvinder bruger 29 procent, hedder det.
Ifølge britiske Office for National Statistics bruger langt de fleste skærmtiden på hobbier, computerspil og lignende, mens de færreste ‘slapper af.’
‘Afslapningen’ kan ifølge ONS ‘inkludere søgninger og chatting.’
Ifølge tallene er færre briter i dag interesserede i at tilbringe tid med deres venner end tidligere - i hvert fald fysisk.
Ja, så ved vi det.