De tyske konkurrencemyndigheder beskylder nu Facebook for at overtræde de tyske privacy-love, der er kendt for at være nogle af de skrappeste i Europa. Det skriver den britiske avis Financial Times.
Ifølge de tyske myndigheder har Facebook haft adgang til "i ubegrænset omfang at indsamle brugergenereret data fra tredjepart", som herefter bliver koblet med de enkelte brugeres Facebook-konti.
Der således tale om data, der bliver indsamlet udefor Facebooks egen platform.
Det drejer sig ifølge Financial Times både om data fra apps som Instagram og WhatsApp, som Facebook selv ejer, men også om data fra andre hjemmesider og tjeneste, der blot gør brug af Facebooks API.
Indsamler data uden, at du ved det
Andeas Mundt, der er chef for de tyske konkurrencemyndigheder, FCO, oplyser ifølge Financial Times, at der på sider som gør brug af Facebooks API bliver indsamlet data om brugerne, selv hvis de ikke klikker på en ”Like-knap” på siden.
”Brugerne er ikke klar over dette, og vi føler os ikke overbeviste om, at de har givet deres fulde samtykke til at Facebook kan overvåge og koble data med deres Facebook-konto,” siger Andreas Mundt til Financial Times.
Facebook går i rette med de tyske myndigheders kritik, der ifølge virksomheden er "upræcis".
Facebook hæfter sig blandt andet ved, at de tyske myndigheder konkluderer, at Facebook har en dominerende markedsposition.
”Den gennemsnitlige person bruger i dag syv forskellige sociale kommunikations app eller tjenester. Det er dobbelt så stort et antal som for fem år siden,” oplyser Yvonne Cunnane, databeskyttelses chef for Facebook, ifølge Financial Times.
Yvonne Cunnane påpeger desuden, at halvdelen af de tyske internetbrugere ikke bruger Facebook samt at virksomheden vil leve op til EU’s nye persondataforordning, når den træder i kraft til maj.
Læs også: Myndigheder kaster sig over brugerdata fra Facebook: 21 procent flere henvendelser på et halvt år