Hvad siger du til en smartphone-skærm, der kan hele sig selv igen, efter at du har tabt den på fortovet?
Det kan meget vel blive realiteten i den nærmeste fremtid.
Japanske forskere har ifølge videnskabsmediet Science opdaget en ny type polymer af typen “polyether-thioureas,” der kan samles sig selv igen, når det bliver presset sammen ved håndkraft uden yderligere varme eller tryk.
Og hvem opdagede det? En student. Ved et tilfælde.
Den nye type glas-polymer blev opdaget af afgangseleven Yu Yanagisawa på Tokyos Universitet, som arbejdede med materialet, og troede det ville fungere som lim.
Da han skar i materialet, klæbede hjørnerne stadig fast til hinanden og formede en stærk overflade efter at være blevet trykket på med håndfladen i 30 sekunder.
Efter et par timer var materialet så godt som nyt.
Læs også: Så let smadres skærmen på din nye smartphone: iPhone 8 Plus versus Galaxy Note 8
Den japanske student gentog forsøget et par gange, da han ikke troede sine egne øjne, og både han og sin professor på Tokyos Universitet, Takuzo Aida, spår store miljømæssige muligheder for materialet i eksempelvis smartphones.
En af de største grunde til at udskifte en smartphone i dag er ved, at skærmen går i stykker. I England vurderes det, at 21 procent af alle smartphone-brugere går rundt med en ødelagt skærm.
Skulle materialet en dag ankomme på smartphones og redde dem fra den førhen uundgåelige død ved tab, vil det ikke være første gang, at telefoner kan hele sig selv.
LG har tidligere benyttet sig af et plast-lag på sin LG Flex 2-telefon, hvor bagsiden reparerede sig selv efter mindre skrammer og ridser. Blev ridsen stor nok, var den dog permanent.
Læs også: Nu stiger prisen på at få repareret en ødelagt iPhone-skærm: Så meget koster det