Artikel top billede

Test af LIFX Mini-pærer: Gode pærer til dig der vil til at “smartificere” dit hjem

LIFX’s Mini-pærer er hverken de mest lysstærke eller mest funktionsfyldte, men de har en stor fordel over både Philips Hue og Ikeas Trådløs

Smarte pærer er en af de letteste og mest effektfulde måder at gøre dit hjem “smartere” og mere forbundet, men ofte kræver det noget af en opsætning.

Både de lysstærke og funktionsfyldte Philips Hue og de billigere Ikra Trådløs kræver, at du opsætter en hub til din router og derefter forbinder de trådløse pærer.

Sådan er det ikke med LIFX, et amerikansk selskab, der laver lys i askens forskellige former og farver, men et er fælles for dem alle: De kræver ingen hub.

Vi har testet et sæt af tre af LIFX’s Mini-pærer for at se, hvor smarte og lette de er at sætte op.

Opsætning

Vi testede helt specifikt tre lamper fra LIFX til en samlet værdi af cirka 950 kroner:

LIFX Mini Color
LIFX Mini Day & Dusk White
LIFX Mini Day White

Alle sammen med en almindelig E27 (stor) fatning.

Jeg har prøvet at opsætte både Ikeas og Philips smartlys-løsninger, men intet slår opsætningen af LIFX’s pærer.

Du skruer pæren i fatningen i din lampe, åbner LIFX-appen, du har hentet fra enten Apples App Store eller Googles Play Store, og opsætter en ny pære.

Cirka 2 minutter senere har appen forbundet til pæren, opdateret firmwaren og opsat den sammen med de andre i din klynge (hvis du ønsker dette).

Jeg satte de tre lamper op i min lejligheds PH-lampe over spisebordet, Pantellaen i hjørnet og hyggelyset i hjørnet ved vinduet og grupperede dem alle under navnet “stuen.”

Det er uden tvivl den letteste opsætning, vi har oplevet med smarte pærer.

Læs også: Test: Elendig app suger kraften ud af intelligent lys fra Philips

Let at styre… men…

Lyset styres derefter via LIFX-appen på din smartphone eller tablet. Som det første bliver du mødt af knapper til at styre dine lamper, hvilket giver god mening, da det 9/10 gange vil være derfor, du tænder appen.

Alt efter om dine pærer er med farver, nuancer eller blot mulighed for at justere lysstyrken, sker det hele herfra. Har du en iPhone, kan du også styre det via HomeKit og direkte fra kontrolcentret.

Du kan let styre lysstyrke, farver og nuancer på hver enkelt pære, eller du kan styre så mange fælles evner som muligt ved blot at tykke og ændre på den samlede gruppe af pærer.

Du kan også opsætte lysene sammen med en række af tjenester som Nest, IFTTT, Google Assistant, HomeKit, Amazon Alexa eller Logitechs Harmony.

Der er også en indbygget dag/nat-funktion, hvor lysene selv tilpasser sit lys efter dagen. Om morgenen er lyset mere blåligt for at vække hjernen, og om natten mere rødligt for at berolige dig og få dig til at sove bedre. Det er en klassisk Philips Hue-evne, og det fungerer også fint her.

Så langt så godt.

Der er også en række funktioner indbygget i pærerne såsom effekter og temaer. Vi er ikke helt solgt på evnerne her, og blandt effekterne er der en række af dem, der ganske enkelt ikke virker.

“Flicker-effekten” som skulle efterligne et ildsted, er for voldsom og “Spooky,” “Animate Theme” og “Pastels,” kunne jeg ikke få til at virke. Kun strobe-effekten fik jeg til at virke. (Det er ganske sjovt at “melde” ens ankomst med 10 sekunders strobe-blink, inden man åbner hoveddøren)

Ligeledes er pærerne lige så lyssvage som Philips Hue. Hver af de små LIFX Mini har en lumen-værdi (måleværdi for lysstyrke) på 800. Ikeas Trådløs ligger på 980 lumen.

Det skal dog siges, at der findes pærer fra LIFX, der har en markant højere lumen, men de koster også dobbelt så meget.

Konklusion

LIFX’s små Mini-pærer er glimrende pærer til dem, der vil igang med det smarte hjem.

Pærerne kræver ikke den store opsætning, men blot en kort installation via en app, og til de funktioner du formodentligt skal bruge 9/10 gange, er appen og lysene glimrende.

Der er dog ikke meget eksta-magi i pærerne. De medfølgende “effekter” og temaer giver ikke meget merværdi, og pærerne er mindre lysstærke end løsningen fra Ikea.

Dog har pærerne den fordel, at pærerne kun koster 250 kroner stykket, og at du ikke først skal købe en startpakke med en boks til routeren.

Læs også: Test: Ikeas "TrådFri" er intelligente lys-pærer i sin enkleste form


Loading ikon


White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering