I starten af oktober kunne vi fortælle, at 72 danske bredbåndsprojekter havde søgt om penge fra bredbåndspuljen.
De 72 bredbåndsprojekter fra 21 kommuner havde søgt om støtte for i alt 150 millioner kroner.
Læs mere om det her: 72 danske bredbåndsprojekter har netop søgt om penge fra bredbåndspuljen: Her skriger man på bedre bredbånd
Nu meddeler Energistyrelsen så, at der er truffet afgørelse om tilskud fra bredbåndspuljen 2017, hvor 102 millioner kroner har været i spil.
“Der er givet tilsagn om tilskud til 40 projekter rundt om i landet. Tilskuddet vil give bedre bredbåndsdækning til cirka 4.000 adresser, hvoraf 80 procent ligger i landzoner,” oplyser Energistyrelsen.
“Energistyrelsen modtog 72 ansøgninger om tilskud fra bredbåndspuljen 2017. Ansøgningerne omfattede 5.700 adresser, og der blev i alt ansøgt om tilskud for cirka 150 millioner kroner,” fremgår det.
“Efter gennemgang af ansøgningerne var der 64 fuldstændige ansøgninger tilbage. De otte øvrige ansøgninger er enten trukket tilbage under sagsbehandlingen eller afvist af Energistyrelsen, da de ikke lever op til de krav, der gælder for puljen.”
Læs også: Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest
“De 40 projekter, som modtager fuldt tilskud fra puljen i 2017 inkluderer 2.200 boliger, 425 sommerhuse, 49 virksomheder samt 1254 adresser, der er registreret i BBR med mere end en adressetype (fx adresser, der både er registreret som virksomhed og bolig).”
Du kan på dette kort se, hvilke projekter rundt omkring i landet, der får tilskud fra bredbåndspuljen. Læs mere om de konkrete projekter her.
Mange forskellige projekter
Bredbåndspuljen er målrettet områder, hvor der ikke er adgang til mindst 10 Mbit/s i download og 2 Mbit/s i upload.
Bredbåndspuljen er blandt andet blevet etableret, fordi der er stor forskel på bredbåndsmulighederne rundt omkring i landet i dagens Danmark.
Energistyrelsen oplyser, at der har været tale om bredbåndsprojekter af varrierende størrelse i denne omgang.
“Det mindste projekt, der får tilskud, er på 18 adresser, mens det største inkluderer 227 adresser. Der er søgt tilskud på cirka 172.000 kroner som det laveste beløb og knap syv millioner kroner som det højeste beløb.”
Læs også:
Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest
Dansk bredbånds-boom: Se ny opgørelse over danskernes downstream- og upstreamhastigheder