Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.
SKI godkender tre leverandører af AV-udstyr til kæmpemarked
SKI har godkendt tre leverandører af AV-udstyr til det offentlige - inklusive staten - der årligt indkøber AV-udstyr via SKI for 300 millioner kroner.
Atea bliver hovedleverandør på aftalen, hvilket betyder, at de offentlige instanser skal vælge Atea som leverandør af alle mindre ordrer.
Overstiger ordrerne et bestemt beløb - som varierer - kan de to andre godkendte leverandører - AV Center og Info SIS (SIS og Informationsteknik) - byde ind på ordrerne i en slags mini-udbud.
Aftalerne med de tre leverandører træder i kraft 1. januar, hvor også staten tiltræder aftalen.
Du kan læse mere om SKI-aftalen her: SKI 50.70 AV-udstyr.
Nets i nødråb til erhvervsministeren om dankort
De små erhvervsdrivende vrager Dankort, fordi dankortet er for dyrt og besværligt, skriver Børsen. Istedet vælger de i stor stil andre betalingsløsninger.
Nets, der står bag dankortet, vil nu have ændret de priser, som butikkerne skal betale for at tilbyde dankort som betalingsmetode og har rettet henvendelse til erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).
“De butikker, der typisk går uden om os, er dem, der gerne vil hurtigt i gang. Vi kan se en situation, hvor nogle måske aldrig opdager dankortet,” siger dankort-direktør Jeppe Juul-Andersen til avisen.
Typisk skal virksomheder lægge et par tusind kroner på bordet for overhovedet at komme i gang med dankort, og det kan være mange penge for små virksomheder, mens andre løsninger som MobilePay og Izettle er nemmere at tage i brug, hedder det.
Læs også: Betalingskrigen i fuld gang: Nets må ryste (lidt) i bukserne efter Black Friday.
Erik Damgaards NP Investor udskyder børsnotering
Det er blot en uges tid siden, at det kom frem, at Erik Damgaard - der var en af de fem mænd bag Navision - var på vej med en børsnotering af sit nye projekt, NP Investor, på minibørsen First North.
I allersidste øjeblik udskyder NP Investor nu noteringen - nemlig dagen før, at den skulle have fundet sted.
“Selskabet har [..] dags dato den 30. november 2017 modtaget nye oplysninger fra emissionsbanken, der viser at der desværre var fejl i opgørelsen om tegninger fra den 29. november 2017 om antal tegninger og at den nye opgørelse fra dags dato viser, at minimumsudbuddet ikke er opfyldt,” skriver NP Investor i en fondsbørsmeddelelse.
Selskabet meddeler samtidig, at ‘minimumsudbuddet var opfyldt.’
Nu åbner NP Investor for et nyt udbud, som kommer til at køre frem til 19. december.
“Aflysningen er ikke udtryk for manglede interesse hos investorer og der er modtaget mange tegninger. Derfor har selskabet besluttet at åbne nyt udbud," skriver selskabet.
"I tegningsperioden har der bl.a. været omfattende tekniske problemer med it-nedbrud hos mange banker i store dele af tegningsperioden, ligesom der også, når investorer har skullet tegne aktier elektronisk i deres netbank, har optrådt forkerte oplysninger om udbudsperiodens udløb. Udbuddet har samtidig været af kort varighed i forhold til andre udbud,” lyder det fra NP Investor i meddelelsen, som du kan læse her.
Saxo Bank: Pas på med at kalde bitcoin for varm luft
Man skal passe på med bare at kasse bitcoin for varm luft, mener Saxo Bank, der har søsat to produkter, som fokuserer på forskellige former for bitcoin-investeringer, skriver Børsen.
"Mange af de mennesker, der siger på CNBC eller Bloomberg TV, at kryptovaluta er varm luft eller en boble, ved typisk ikke ret meget om det. Man må bare sige, at kryptovalutaer er noget, der har været handlet i lang tid, og der ligger en teknologi bagved, som rigtig mange er interesseret i,” siger handelsdirektør Claus Nielsen til avisen.
Bitcoin er i de seneste måneder steget eksplosivt, og mange banker og finansfolk har advaret mod den ekstremt volatile valuta.
Du kan læse mere her: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?
EU-kampagne skal skaffe flere it-folk
Der er i disse år stor mangel på it-folk, og intet tyder på, at behovet vil lægge sig i de næste mange år, hvor der fortsat vil mangle tusindvis af it-kompetencer i it-branchen.
Det vil den europæiske organisation Digital SME Alliance forsøge at modvirke med kampagnen #digitalSME4skills, som ifølge organisationen skal sætte ‘fokus på den massive mangel på it-specialister i hele Europa’
Målet er, at der bliver 5.000 nye it-specialister på tværs af Europa inden 2019.
“Kampagnen er primært målrettet studerende og andre unge med ambitioner om at få en karriere i it-branchen. De virksomheder, som deltager i kampagnen, forpligter sig til at udbyde et antal praktik- eller lærepladser, som giver de unge konkret arbejdserfaring og ikke mindst højt specialiserede digitale kompetencer,” lyder det.
Herhjemme støtter blandt andre it-forum kampagnen.