Irland forventes at indhente 13 milliarder euro - cirka 96 milliarder danske kroner - fra Apple inden for de næste par uger.
Det sker ifølge ZDNet efter en længerevarende kritik fra EU-kommisionen, der oprindeligt havde sat en deadline for opkrævningen den 3. januar i år.
Irland skulle egentlig have indhentet de mange milliarder kroner allerede tilbage i januar 2017, og EU-kommisionen meldte ud i sidste måned, at hvis ikke Irland igangsatte processen, ville man trække Irland for den europæiske domstol.
Læs mere her: Apple skylder 97 milliarder kroner for ulovlig statsstøtte - nu hiver EU Irland i retten for ikke at opkræve pengene
De 96 milliarder kroner er manglende skatteindbetaling fra Apple til Irland. Apple har kanaliseret sin europæiske omsætning gennem to forskellige virksomheder i Irland, hvor Apple kun har skullet betale mellem 1 og 0,005 procent i skat siden 1991 på grund af en lukrativ aftale.
Denne aftale har EU-kommisionen med Margrethe Vestager i spidsen erklæret ulovlig.
Læs også: Apple og Facebook løber fra skatte-regningen: Danmark går glip af fem milliarder kroner om året
Irland vil ikke have de 96 milliarder kroner
Det er dog langt fra Irlands eget ønske at indhente 96 milliarder kroner.
Tværtimod er både Apple og Irland i gang med at appellere EU-kommisionens konklusion for at undgå at skulle betale beløbet.
Irlands finansministerium fortalte i forbindelse med dommen tilbage i 2016, at ikke alene var det lovligt at lave særaftaler omkring skat med enkelte virksomheder, det var en central del af Irlands pitch til udenlandske virksomheder.
Også andre selskaber er efterfølgende under luppen for at have lignende aftaler med Irland. Ifølge EU-kommisionen har Amazon modtaget skattefordele mellem 2006 og 2014 i Luxembourg.
Det vurderes, at Amazon kun har betalt en fjerdedel af den skat, andre virksomheder må slippe i landet.
Også Google og Facebook bliver set efter i sømmene. Google accepterede sidste år at tilbagebetale knap 2,2 milliarder kroner til Irland og Italien i et forsøg på at stoppe efterforskningen.
Læs også: Irland støtter Apple: Siger nej til EU's skattekrav mod Apple på 97 milliarder kroner