Artikel top billede

Google overvåger din Android-telefon, selvom placering er slået fra

Google indrømmer, at virksomheden overvåger placeringen af Android-telefoner, selvom placeringstjenester er slået fra. Det er ikke muligt at fravælge overvågningen.

Hvis du (ligesom denne skribent) bruger en Android-telefon, så ved Google altid, hvor du er. Også selvom du slår placeringstjenester fra, og ikke bruger nogen apps.

Ifølge Quartz har Google siden starten af 2017 indsamlet data fra sendemaster om alle Android-telefoner, så længe de har internetforbindelse - såfremt telefonen har wi-fi, indsamles oplysningerne, selvom sim-kortet tages ud.

Data er ifølge Google blevet sendt til det system, virksomheden bruger til at håndtere notifikationer og push-beskeder.

“I januar begyndte vi at bruge Cell ID-koder som et ekstra signal for at kunne levere beskeder hurtigere og bedre,” siger en Google-talsmand til Quartz.

Det er dog ikke helt klart, hvordan beskeder vil blive leveret bedre, end det er tilfældet i dag, fordi Google hele tiden ved, hvor alle Android-brugere befinder sig.

Googles talsmand fortæller til Quartz, at man stopper den overraskende indsamling af placeringsdata fra slutningen af november måned.

Læs også: Privacy-organisation kritiserer Google for at overvåge forbrugeres køb i fysiske butikker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere