I gamle dage slog man folk op i De Gule Sider eller på Krak, hvis man ikke kendte et nummer.
Krak findes stadig, men med udbredelsen af nye teknologier og platforme findes der langt mere effektive metoder til at finde ud af, hvem der gemmer sig bag et givent telefonnummer.
Brug MobilePay
Først og fremmest kan du bruge MobilePay. Jep: Danmarks mest benyttede betalingstjeneste.
Det har selvfølgelig ikke været Danske Banks hensigt, at du skulle kunne anvende tjenesten som et digitalt opslagsværk over telefonnumre, lige som det næppe var planlagt som et middel for stalkere at skrive til sine ofre.
Men 3,2 millioner danskere har en MobilePay-konto, hvilket er størstedelen af de mobil-aktive danskere.
Derfor kan du også finde brugeren bag et givent nummer, og det er uanset, om personen er indskrevet på Robinsonlisten eller ej.
Du behøver blot at skrive det pågældende nummer ind i MobilePay, indtaste, at du vil overføre en krone og så trykke 'næste.' Så får du vist, hvem brugeren bag nummeret er.
Husk dog ikke at trykke “send,” når du har fundet ud af, hvem personen er.
Brug Facebook
Facebook ved alt om dig. Det er det, der er virksomhedens levebrød, og du kan bide sig selv i næsen, at selskabet også kender folks telefonnumre.
Det er ikke en funktion, der bliver reklameret med, men hvis du skriver et telefonnummer ind i søgefeltet på Facebooks hjemmeside, vil du højst sandsynligt få fremvist telefonnummerets ejermand.
Vi testede det her på redaktionen 10 gange, og alle 10 gange blev der fremvist den korrekte Facebook-bruger bag telefonnummeret.
Selv min egen Facebook-profil, hvor jeg ikke længere har indskrevet mit telefonnummer, blev fremvist, da vi skrev mit nummer ind i søgefeltet. Spooky, men effektivt.