Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.
Bitcoin når - igen - all time high: Tæt på 8.000 dollar
Bitcoin slog i weekenden endnu engang sin egen kursrekord, som er blevet fornyet flere gange på det seneste i takt med, at bitcoinens værdi er fløjet mod himlen.
I weekenden nærmede bitcoinen sig således en kurs på 8.000 dollar. Det svarer til, at en bitcoin i weekenden har været godt 50.000 kroner værd.
Bitcoin blev handlet til under 1.000 dollar i december 2016, og for syv år siden - i 2010 - kunne man købe en bitcoin for blot 20 øre. Havde man dengang investeret 1.000 kroner i den nye valuta, ville man i dag have en formue på mere end en kvart milliard kroner.
Tidligere bil-topchef: Tesla vil krakke
Den tidligere næstformand i den amerikanske bilgigant General Motors, Bob Lutz, er overbevist om, at Tesla inden længe vil gå konkurs.
Til den amerikanske tv-station CNBC siger han, at Tesla har for lille et forhandler-netværk og ikke har store nok produktionsfaciliteter til at kunne skabe den nødvendige omsætning.
Det hører selvfølgelig med til historien, at Tesla konkurrerer med de etablerede bilproducenter som General Motors. På den anden side har Bob Lutz mange års erfaring fra branchen.
Du kan se Teslas kommende lastbil og roadster her: Tesla klar med el-drevet lastbil og lynhurtig sportsvogn: Se de nye køretøjer her
Dansk it-firma får 12,9 millioner kroner fra EU
Danske Cobiro får 12,9 millioner kroner fra EU, der står bag en løsning, der via kunstig intelligens kan automatisere annoncering med Google Adwords, skriver Børsen.
Ideen er at gøre det muligt for webbutikker at udnytte deres annonceringskroner bedst muligt uden at have brug for et specialbureau.
Direktør Bo Krogsgaard kalder til avisen Google Adwords for et ‘elitært produkt, der kræver specialistviden.’
Selskabet er på blot halvandet år vokset fra nul til 24 medarbejdere. Bo Krogsgaard forventer, at antallet bliver fordoblet yderligere inden for det næste år.
SAP: Nedturen er stoppet
Europas største softwarevirksomhed, tyske SAP, mener, at selskabets resultatmæssige nedtur er ved at være slut efter støt faldende indtjening i tre år i træk.
Selskabet forventer, at det kommende resultat for fjerde rengskabskvartal vil være på niveau med det tilsvarende kvartal i fjor.
Dernæst vil vi begynde at se forbedringer og vækst i de kommende kvartal, lyder det fra selskabets finansdirektør, Luka Mucic.
Som mange andre af de store it-selskaber er SAP i fuld gang med at transformere virksomheden over mod en cloud- og abonnementsbaseret virkelighed. Denne manøvre kræver store investeringer, men gevinsten lader vente på sig.
Google vil have sletteret for EU-domstolen
EU vil have prøvet den såkaldte ‘retten til at blive glemt’-regel i EU-domstolen for at få trukket en grænse for, hvornår man kan kræve søgeresultater fjernet fra Google.
Siden reglen blev indført i maj 2014, har Google fjernet næsten 850.000 henvisninger.
Det er ifølge Google “et alvorligt angreb mod offentlighedens ret til at kunne tilgå lovlige oplysninger,” lyder det fra selskabets chefjurist, Kent Walker, i en blogpost med titlen Defending access to lawful information at Europes highest court.
Han skriver, at Google vil plædere for “en rimelig fortolkning” af reglerne og for, at de enkelte lande skal have lov til at fastlægge deres egne regler.
“Vi opfordrer alle, der går op i offentlig adgang til informationer, til at kæmpe for at bevare dette,” skriver han.
Toshiba: Vi er ikke ved at sælge pc-forretningen
Japanske Toshiba afviser alle rygter om, at selskabet er ved at sælge sin pc-forretning til taiwanske Asustek.
Rygterne begyndte at florerer i sidste uge, efter pressede Toshiba for alvor er begyndt at sælge ud af sine forretnings-divisioner for at få dækket de betydelige tab, som konkursen for et amerikansk datterselskab har udløst.
Både Asustek og Lenovo er ellers interesserede i at købe pc-forretningen, der i omfang er ret lille for Toshiba. Den udgør nemlig blot 3,5 procent af den samlede omsætning.