Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.
YouSee tester hybrid bredbånd i hele Danmark
YouSee vil i det kommende halve år teste selskabets nye såkaldte ‘hybride bredbånd’ i 250 husstande fordelt over hele Danmark.
Ifølge selskabet er ‘hybrid bredbånd’ et nyt produkt, hvor man ved at forbinde eksisterende bredbånd med 4G-mobilnetværk kan løfte hastigheden betydeligt for de danskere, der i dag bøvler med svag dækning.
Konkret sker det ved at koble et modem på telefonkablet. Ifølge selskabet afhænger hastighedsforøgelsen af lokale forhold.
“Men nogle vil opleve at gå fra en downloadhastighed på 10 M/bit op til 50 M/bit,” lyder det.
YouSee har faktisk plads til 500 husstande i testen og opfordrer YouSee-kunder med svag dækning til at melde sig til.
Slut med internet til næsten alle folkeskoleprøver
De danske 9.-klasseselever har siden 2012 haft mulighed for at søge efter hjælp på internettet til de skriftlige prøver, hvor de må anvende hjælpemidler.
Men det skal være slut nu, skriver Folkeskolen.
Reglerne er ikke blevet lavet om, men blot klarlagt af undervisningsministeriet.
"I nogle fag har det været sådan, at 'alle hjælpemidler' var tilladt ved de skriftlige prøver. For eksempel i matematik. Det kan forstås sådan, og er sikkert også blevet det mange steder, at der også kan være adgang til internettet som fagligt hjælpemiddel. Men det har ikke været den politiske intention", lyder det fra kontorchef Rasmus Vanggaard Knudsen til bladet.
Han siger, at det ‘præciseres,’ at ‘udgangspunktet for prøverne er, at internettet ikke må anvendes.’
Danmark og Indien indgår fintech-samarbejde
Den danske ambassadør i Indien, Peter Taksøe-Jensen, har på Danmarks vegne underskrevet en hensigtserklæring om øget samarbejde på fintech-fronten med den indiske bankbranche.
Det skete ifølge TeckSavy som led i afslutningen af en såkaldt Fintech Mission, hvor syv danske startups besøgte indiske storbanker fornylig.
“Vi er i gang med at styrke forholdet mellem vores lande, og det her kan være en fantastisk platform til det arbejde. Det er ikke nok at sælge sit produkt i Indien - vi har også brug for at innovere sammen,” lød det fra ambassadøren.
Digitaliseringsstyrelsen udskyder it-projekt med et år
Digitaliseringsstyrelsen udskyder en del af det såkaldte grunddataprogram med et år.
Det drejer sig om de såkaldte grunddata-registre, der var planlagt til at gå i drift i maj 2018, men som nu udskydes til maj 2019.
“Det er naturligvis ærgerligt, at ikke alle de nye grunddataregistre på ejendomsområdet kan implementeres som planlagt, men vi har valgt at agere ud fra en helhedsbetragtning for ejendomsområdet. I det perspektiv er det klogest at vælge en forsigtig implementeringsplan i foråret 2019, så vi reducerer risici for den samlede offentlige sektor”, lyder det fra direktør i Digitaliseringsstyrelsen og formand for grunddatabestyrelsen, Rikke Hougaard Zeberg, i en udsendt meddelelse.
Ifølge styrelsen skal grunddataprogrammet forbedre ‘ kvaliteten af de offentlige ejendomsregistre, hvilket blandt andet indebærer, at ældre registre erstattes af nye. Dermed leverer grunddataprogrammets dataforbedringer et væsentligt bidrag til bedre forvaltning på ejendomsområdet hos Skat og kommunerne.”