Artikel top billede

Uheldig bruger blokerer andre personers krypto-valuta for to milliarder kroner: Har du stadig din Ether?

En fejl i en populær krypto-software har kostet brugere 300 millioner dollar i krypto-valutaen ether.

Personen bag kaldenavnet “devops 1999” er sandsynligvis rigtig upopulær i kryptovaluta-kredse lige nu.

Vedkommende har nemlig ved et uheld låst et stort antal brugere ude af deres digitale “wallets”, hvor de opbevarer den digitale valuta ether, og nu har brugerne tilsyneladende mistet ether til en værdi af 300 millioner amerikanske dollars.

Der er tale om wallets fra leverandøren Parity, og hele miseren begyndte med en bug i Puritys software tilbage i juli, som en hacker udnyttede til at stjæle ether til en værdi af 205 millioner kroner.

Sårbarheden i de såkaldte “multi signature-wallets” blev hurtigt patchet, men ifølge Parity indeholdt koden i opdateringen en ny sårbarhed.

Og så er vi fremme ved “devops 1999”.

Multi signature-wallets betyder, at der skal bruges nøgler fra flere brugere for at flytte rundt på pengene. Men den uheldige bruger fik tilsyneladende aktiveret en bug, der gjorde ham/hende til ene-ejer af et stort antal wallets.

I et forsøg på at omgøre det, slettede brugeren den kode, der repræsenterede hans ejerskab af de mange wallets, men det har altså resulteret i, at ingen nu kan få adgang til dem.

“Der kan på nuværende tidspunkt ikke flyttes midler ud af de påvirkede wallets,” skriver Parity i et blogindlæg.

“Vi efterforsker stadigvæk situationen og undersøger alle tænkelige løsninger.”

Helt ny valuta kan være løsningen

En af de løsningsforslag, der lige nu diskuteres, går under navnet “hard fork”.

Hard fork betyder lettere forsimplet, at man skaber en helt ny version af ether og lader som om, at det aldrig er sket. Det er gjort før, men det er en risikabel manøvre, fordi alle brugere helst skal indvillige i at bruge den nye version.

Hvis et stort antal brugere nægter at flytte med over på den nye version af ether, kan det gøre valutaen ustabil og påvirke værdien.

Du kan tjekke, om din ether-beholdning er påvirket her.

Læs også: Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere






Computerworld
Test af monster-tablet: Det er den skøreste og mærkeligste computer, som jeg har testet i lang tid – men jeg vil nu gerne have den alligevel