Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Brugervenlig Outlook 2002

Bedre håndtering af flere mail-konti, bedre kalender og mødestyring samt forbedret sikkerhed er blandt nyhederne i Outlook 2002, som er en del af Microsofts kommende kontor-pakke Office XP.

Oprydning

Der er mange nye og forbedrede funktioner i Outlook 2002, men de fleste vil ikke blive bemærket ved den daglige brug af mailprogrammet.

Det er blevet lettere at oprette og administrere flere forskellige mailkonti, og man kan skifte mellem de forskellige indbokse ved at benytte en menu. Brugeren kan selv vælge, hvilken mailadresse der skal stå som afsender. Som mange andre mailprogrammer kan Outlook 2002 nu genkende en mailadresse, som man har brugt før, og Outlook færdiggør derefter mailadressen. Word bliver brugt som standardeditor i Outlook 2002, og derfor kan I-mærker også bruges.

Oprydning i ens mailboks er en anden ny funktion i Outlook, hvor man kan søge efter filer over en bestemt størrelse eller efter en bestemt dato. Derved kan man vælge at slette alle store filer eller eksempelvis arkivere alle mails fra sidste måned. Derudover kan brugeren vælge at blive underrettet, hvis mailboksen er ved at overskride en maksimal størrelse.

I kalenderen kan man nu gemme flere forskellige gruppe-kalendere, således at det bliver let at planlægge møder, hvor der skal være mange personer til stede. Det er også muligt at få en påmindelse før en aftale. Desværre virkede denne funktion ikke i betaversionen af Outlook 2002. Som noget nyt kan man nu vælge at farvelægge sine aftaler, så eksempelvis de vigtigste aftaler er orange.

Sikkerhed

Den mest omtalte nye funktion i Outlook 2002 er helt sikkert spærringen for 43 filtyper i vedhæftede filer. Microsoft har ud fra en betragtning af,hvilke filer der oftest bruges af hackere til at overføre virusser, lavet den pågældende liste over 43 filtyper, der skal blokeres for. For at ændre i de sikkerhedsforanstaltningerne, der er aktive som standard, bliver man nødt til at ændre i Windows' registreringsdatabase, og det er ikke for nybegyndere. Blokeringen kan dog undgås, hvis man eksempelvis komprimerer filen.

For at undgå at virusprogrammer bruger Outlooks adressebog til at videresende sig selv, bliver brugeren underrettet, hvis et program prøver at sende e-mails. Derefter kan brugeren vælge, om det pågældende program må fortsætte med at sende e-mails eller ej.

Som i de andre Office XP applikationer, har man mulighed for få gendannet sin e-mail, hvis Outlook eller Windows går ned. Der skulle også være blevet mere brugervenlige fejlmeddelelser, men disse fik vi ikke at se, da Outlook virkede upåklageligt.

Alt i alt er der mange småting, der er forbedret, og det virker især godt med håndteringen af flere mailkonti. Derudover gør Microsoft da også et forsøg på at stoppe de mange virusser, som er i omløb. Men blokeringen af disse filtyper er irriterende for den erfarne bruger, som allerede ved, at man skal behandle vedhæftede filer med stor forsigtighed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere