Artikel top billede

Apple lukker munden på Nordea og Jyske Bank om Apple Pay-detaljer

Tusindvis af danskere har aktiveret Apple Pay i løbet af det første døgn, men Nordea og Jyske Banks aftale med Apple forhindrer dem i at oplyse konkrete aktiveringstal.

Tusindvis af danskere har hentet Apple Pay, og interessen har ifølge Jyske Bank og Nordea været overvældende for den nye betalingsløsning. 

Men det er endnu uvist, præcist hvor stor interessen har været.

For de to banker ønsker ikke at uddybe præcis, hvor mange danskere, der indtil videre har aktiveret deres kort via Apple Pay. 

“Der er tale om mange tusinde kunder, der har aktiveret Apple Pay, men vi må ikke sige præcis hvor mange,” siger Mads Sixhøj der er pressekonsulent hos Nordea.

Han forklarer, at bankens aftale med Apple betyder, at han ikke har tilladelse til oplyse konkrete aktiveringstal.

“Men jeg kan sige, at det er gået over forventning”

Og hvad var jeres forventning?

“Den var jo så lavere. Jeg kan desværre ikke sætte tal på,” lyder det fra Mads Sixhøj. 

Læs også: MobilePay tager Apple Pay's entre med ophøjet ro: "Vi har en løsning, som både erhvervsvirksomheder og private har meget svært ved at undvære"

Samme melding kommer fra Jyske Bank.

Her oplyser Katrine Bak Primdahl, der er ansvarlig for kort og betalinger i Jyske Bank, ligeledes, at banken på grund aftalen med Apple ikke kan gå i detaljer med, hvor mange kunder, der har aktiveret Apple Pay på deres telefoner.

“Jeg kan ikke komme med konkrete tal, men jeg kan sige, at vi er ovenud tilfredse,” siger hun til Computerworld. 

Tirsdag eftermiddag konkluderede Berlingske Business på baggrund af et interview med Peter Schleidt, bankdirektør i Jyske Bank, at mindst 10.000 danskere på daværende tidspunkt havde taget Apple Pay i brug. 

Men det tal ønsker Jyske Bank ikke at kommentere på i dag.

“Det har jeg ingen kommentar til,” siger Katrine Bak Primdahl.

Læs også: Indsigt: Fire vigtige detaljer om Apple Pays indtog i Danmark

Prisen er ukendt

Indtil videre er Jyske Bank og Nordea de eneste to banker, der tilbyder Apple Pay.

Det er uvist, hvad bankerne har måtte betale for at få Apple Pay-aftalen i hus.

Men det amerikanske medie CNN har tidligere nævnt, at de amerikanske banker afleverer et gebyr, der svarer til 0,15 procent af transaktionssummen til Apple

“Al udvikling og innovation koster penge. Det gør Apple Pay også, men det er også en udgift, når vi eksempelvis indfører nye sikkerhedsløsninger. Det er dog vigtigt at understrege, at vi ikke sender regningen videre til kunderne.”

Da I indgik aftalen var det så en del af jeres forventning, at Apple Pay vil gøre det muligt at tiltrække kunder fra ande banker?

“Nej, det var ikke en del af forventningerne. I stedet har vi haft fokus på at give merværdi til vores nuværende kunder. Men vi byder naturligvis altid nye kunder velkommen.”

I hvilken udstrækning forventer I, at Apple Pay vil være i stand til at tage markedsandele fra MobilePay og Nets Dankort-app, der indtil nu har været de dominerende spillere på markedet for mobilbetalinger?

“Det vil Apple Pay muligvis kunne gøre, for der er ingen tvivl om, at Apple Pay i butikkerne har en brugeroplevelse, der er uovertruffen sammenlignet med de andre løsninger på markedet. Men jeg tror heller ikke, at der er nogen tvivl om at markedet for mobilbetalinger som helhed også vil vokse,” siger hun.

Se hvordan Apple Pay virker her: Test af Apple Pay i dansk butik: "Det er seriøst smart"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere