Artikel top billede

Huawei Mate 10 Pro lanceret: Satser benhårdt på ambitiøs AI

Huawei har i dag lanceret sin seneste Huawei Mate 10 Pro-smartphone med vildt dobbeltkamera og indbygget “kunstig intelligens.”

Huawei har ved en større event i München lanceret sine to nye smartphones: Huawei Mate 10 og Mate 10 Pro.

Det er kun den dyreste af de to, Huawei Mate 10 Pro, der kommer til Danmark, som er en direkte efterfølger til sidste års Mate 9 Pro.

En telefon som vi roste til skyerne i vores test: Test: Huaweis nyeste smartphone er en af årets bedste Android-telefoner

Den nye Mate 10 Pro kommer med Huaweis seneste HiSilicon Kirin 970-processor (octo-core), der ud over at byde på mere ydeevne end sidste års 960 også har sin egen indbyggede “NPU.”

NPU står for “Neural Processing Unit”, og er en dedikeret processor til opgaver rettet mod “kunstig intelligens.” Det gælder blandt andet billedegenkendelse i fotos eller tilsvarende. Ifølge Huawei selv skulle den indbyggede “NPU” bruge 50 procent mindre strøm på AI-relaterede funktioner end på andre smartphones.

Dertil får telefonen 6 GB RAM, 128 GB lagerplads og 4.000 mAh batteri - det er næsten dobbelt så stort som i den kommende iPhone X. Den er desuden vand- og støvafvisende med en IP67-certificering.

Skærm (næsten) over det hele

Huawei Mate 10 Pro har ligesom Samsung S8 og den kommende iPhone X en skærm, der dækker næsten hele fronten af telefonen.

Skærmen er en 18:9 OLED-skærm på 6” tommer med en opløsning på 2.160 x 1.080 pixels, som understøtter HDR10 for flotte og skarpe farver, og skærmen går også ud over kanterne ligesom på Samsungs S8-telefon.

Dog har Huawei tænkt sig bedre om end Samsung og har placeret fingerskanneren på bagsiden, hvor man kan nå den, når telefonen skal låses op. Det er et stort problem på de nye Samsung S8-telefoner. Mate 10 Pros fingerskanner er desuden lynhurtig og tager kun 0.33 sekunder om at genkende dit fingeraftryk.

Bedre kamera

På bagsiden finder du også det nye kamera. Det er igen et dobbeltløbet kamera med både et sort/hvid kamera (20 megapixel) og et almindeligt farvekamera (12 megapixel).

Der indbygget optisk billedestabilisering, en blænde på f/1.6 og “AI-optimeret” Zoom og sløring til portrætter. Det er også igen udviklet i samarbejde med Leica.

Prisen på den nye smartphone kommer til at ligge på 5.999 kroner og udkommer til december. 

Læs også: Test af Honor 9: Glimrende smartphone - til en stærk pris




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere