Symantec vil hellere miste det russiske marked end at aflevere sin kildekode til de russiske myndigheder.
Det slår sikkerhedsgigantens CEO, Greg Clark, fast i et nyt interview med Reuters.
Både Rusland og Kina kræver i stigende grad kildekode til gennemsyn som adgangsbillet til deres lukrative markeder, men i takt med truslen fra statsstøttede hackere stiger, vurderer Symantec, at risikoen simpelthen er for stor til, at det kan betale sig.
”Der er visse hemmeligheder, der er nødvendige at beskytte. Det er bedst, hvis de forbliver hemmelige,” siger Greg Clark.
Kold it-krig
Greg Clarks udmelding kommer samtidig med, at det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky er i store problemer på det amerikanske marked – netop fordi USA frygter, at russiske efterretningstjenester bruger Kasperskys software som trojansk hest til spionage-formål.
Det kan du læse mere om her:
Kaspersky forbudt hos amerikanske myndigheder: Beordret til at slette softwaren senest om 90 dage
Offentlige myndigheder i USA er blevet forbudt at bruge Kaspersky-produkter, og i lyset af den sag giver det god mening for amerikanske Symantec at markere, at der er adgang forbudt for fremmede stater.
Specielt fordi Symantec ikke har overvældende mange kunder i Rusland.
”Vi er i en heldig position, hvor vi ikke har så meget forretning derovre. Så vi behøver ikke sige ja til noget som helst,” siger Greg Clark.
I sidste uge kom det frem, at Hewlett Packard Enterprise i årevis har ladet russiske myndigheder gennemgå kildekoden i et sikkerhedsprodukt, der blandt andet bruges til at beskytte Pentagons netværk.
Læs også: Danske it-virksomheder tvinges til at udlevere kildekode til Kina