Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.
Så mange mennesker arbejder i den danske it-sektor (og vi nærmer os rekord)
Antallet af it-job i Danmark stiger kraftigt og nærmer sig den hidtidige rekord, der blev sat i 2008.
Især er der tryk på kedlerne i Aarhus og København, viser tal fra estatistik.dk.
I andet kvartal 2017 var 85.542 mennesker fuldtidsbeskæftigede i it-sektoren, hvor beskæftigelsen er steget støt siden 2013. Der er især efterspørgsel efter it-konsulenter, mens beskæftigelsen på andre områder falder.
I andet kvartal var 66 procent af de danske it-stillinger konsulent-stillinger.
“Fremgangen blandt it-konsulenter er så markant, at konsulenterne løber fra de øvrige videnstunge serviceerhverv. It-iværksætterne bidrager i høj grad til sektorens fremgang. Hver 10. beskæftigede er ansat i en virksomhed, der er etableret inden for de seneste fem år. Til sammenligning gælder det for 7,6 procent af alle beskæftigede i den private sektor,” skriver estatistik.dk.
Du kan læse mere hos estatistik.dk her.
Megadyre iPhone X bygget af komponenter for et par tusind kroner
Apples kommende iPhone bliver i topudgaven den dyreste smartphone nogensinde - altså fraregnet forskellige luksusmodeller, der er belagt med guld og ædelstene.
Topmodellen af iPhone X kommer nemlig til at koste mere end 10.000 kroner herhjemme, hvilket du kan læse mere om her: En iPhone til 10.000 kroner? Skal du købe? Eller spare pengene?
Tech-sitet GSM Arena har nu regnet på, hvad det egentligt koster Apple at købe komponenter til en iPhone X. Og prisen er - ikke overraskende - en del lavere end de 10.000 kroner.
Komponenterne i telefonen koster nemlig i alt 412,57 dollar, hvilket svarer til godt 2.500 kroner.
Skærmen - der leveres af Samsung - er med en pris på 500 kroner den dyreste komponent, mens hukommelseskortet fra Toshiba koster 280 kroner.
Der er ikke medregnet omkostninger til samling, udvikling, markedsføring og fragt i beløbet.
Du kan læse mere hos GSM Arena her: Apple iPhone X production cost estimated at $412,75
EET Europarts køber fransk firma - sjette opkøb i år
EET Europarts med hovedsæde i Ballerup i udkanten af København køber den franske distributør A2L.
Det er EET’s sjette opkøb i år, og det er da også kun nogle måneder siden, at EET Europarts købte distributøren Heimdal Distribution, der ligesom A2L har til huse i Frankrig.
A2L er specialiseret i såkaldte Pro-AV-løsninger. EET Europarts meddeler, at der er yderligere opkøb på vej.
“Vi er løbende på udkig efter virksomheder der viser interesse for at blive opkøbt. [,.] Opkøb er fortsat en vigtig del af vores vækststrategi, og vi forventer at gennemføre flere opkøb i nær fremtid,” lyder det fra CEO Søren Drewsen.
Fullrate ændrer fokus: Nu skal det handle om tech-begejstring
Teleselskabet Fullrate ændrer fokus fra at have været helt optaget af lave priser til at være fokuseret på teknologi-udnyttelse.
Fullrate meddeler, at selskabet i de senere år har ‘haft fokus på at give kunderne en god handel, men nu vender Fullrate tilbage til udgangspunktet og sætter 100 procent fokus på WiFi-oplevelsen, tech-inspiration og tilpassede løsninger,” som det lyder.
Omkring hver tredje kunde-henvendelse til Fullrates kundesupport drejer sig om WiFi-problemer.
“I løbet af efteråret vil vi lancere en Wi-Fi Patrulje, nyt Wi-Fi udstyr og et helt nyt contentunivers på fullrate.dk. Vi har derudover en række andre produkter i støbeskeen, som alle skal imødekomme kundernes efterspørgsel om tilpassede løsninger, inspirere dem og gøre den digitale hverdag lettere for dem,” lyder det fra administrerende direktør i Fullrate, Lars Asger Petersen.
Japanere vil investere 60 milliarder kroner i Uber
Det japanske telefirma Softbank er på vej med en investering på 10 milliarder dollar - godt 60 milliarder kroner - i Uber.
Uber har længe været en magnet for risikovillig kapital og har tiltrukket meget store summer fra forskellige investorer, som tror, at Uber fortsat kommer til at spille en vigtig rolle i udviklingen af fremtidens transportsektor.
Softbank er også storaktionær i Uber-konkurrenterne Lyft og kinesiske Didi Chuxing, og det har vakt nogen bekymring blandt Ubers øvrige aktionærer, som skal acceptere Softbanks investering, inden der er grønt lys for investeringen.