Artikel top billede

Installerede reklame-software i lange baner på forbruger-computere: Nu skal Lenovo under opsyn i 20 år

For to år siden endte Lenovo i mediernes søgelys efter at have installeret usikker malware på sine computere. Nu falder hammeren fra de amerikanske myndigheder.

Selv om det er to år siden, hænger Lenovo stadig på den opsigtsvækkende Superfish-sag.

I en afsluttet sag med de amerikanske myndigheder ender Lenovo med at betale en mindre bøde på 21 millioner kroner for at have installeret Superfish-adware på forbrugerorienterede Lenovo-computere, der alene tæller 750.000 enheder i USA.

Foruden at vise ekstra reklamer på HTTPS-beskyttede sider via root access til computeren videresendte Superfish personfølsomme data om brugeren inklusive login-oplysninger til Superfish’ servere.

For ikke at nævne at det tilknyttede certifikat var pivåbent for alle andre og dermed udgjorde en sikkerhedstrussel for forbrugeren, der havde købt en af Lenovos computere i den periode.

Det kan du læse mere om her: Lenovo går bodsgang efter Superfish: Giver et halvt års gratis antivirus til alle kunder

Ud over bøden skal Lenovo igangsætte et 20 år langt kontrolforløb af sikkerheden med tredjepartkontrollanter på “det meste af sit forbrugerorienterede software forudinstalleret på sine bærbare computere,” skriver de amerikanske handelsmyndigheder.

Skulle Lenovo installere lignende reklame-kanyler af software på sine computere, skal forbrugeren aktivt selv takke ja til det.

Snød som Microsoft

Ifølge de amerikanske myndigheder blev en Lenovo-ejers computer op til 125 procent langsommere på internettet, hvis Superfish var installeret, og reklamefrie sider fik pludselig reklamer.

Derudover bliver Lenovo og selskabet bag Superfish-programmet, VisualDiscovery, kritiseret for måden, forbrugeren har takket ja til Superfish.

Når browseren for første gang åbnede med Superfish installeret, blev forbrugeren mødt af et popup-vindue med information om Superfish. Trykkede du på det røde kryds i hjørnet for at lukke vinduet, accepterede du automatisk Superfish.

Fuldstændig som mange oplevede Windows 10 blive installeret på sin computer, da man afviste installationsvinduet i Windows 7.

Det kan du læse mere om her, da den danske forbrugerombudsmand også udviste kritik af metoden: Dansk Microsoft-chef efter kritik for automatisk download af Windows: "Vores tilgang var for proaktiv, og vi er ærgerlige over, at vi skulle ende hos Forbrugerombudsmanden"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere