Artikel top billede

Gigantisk spamrobot afsløret: Sikkerhedsekspert er i chok over de data, han fandt

En spamrobot med et gigantisk datasæt med 711 millioner oplysninger er blevet opdaget og dissekeret. Sikkerhedsekspert kalder indholdet ufatteligt.

Data fra en gigantisk spamrobot ved navn Onliner, der i alt indeholder 711 millioner oplysninger, er blevet offentliggjort.

Det skriver sikkerhedseksperten Troy Hunt i et blogindlæg, hvor han beskriver, hvad han og en sikkerhedskollega ved navn Benkow fandt, da de dissekerede spamrobotten.

Han forklarer, at det er det største enkeltstående datasæt, han har analyseret, og at dataene blandt andet er emailadresser, email og adgangskode-kombinationer, konfigurationsfiler og Simple Mail Transfer Protocol (SMTP)-informationer.

“Blot for at man kan forstå størrelsen, så svarer det til næsten en adresse for hver eneste mand, kvinde og barn i Europa.”

“Det er en ufattelig stor mængde data.”

Spamrobotten har eksisteret i flere år og er blandt andet blevet anvendt til at udsende trojanere, skriver Troy Hunt.

Den ser ud til at være hostet i Holland, og Troy Hunt skriver, at man i øjeblikket arbejder på at få den lukket ned.

Din email-adresse er en vare, der handles

Selvom Troy Hunt er en erfaren og anerkendt sikkerhedsekspert, er han alligevel blevet overrasket over, hvor meget data spamrobotten Onliner har haft råderet over.

“Det illustrerer også hvor brede datakilderne undgåeligt er; at finde dig selv i dette datasæt giver dig desværre ikke meget indsigt i, hvor din email-adresse blev opsnappet, eller hvad du rent faktisk kan gøre ved det.”

“Jeg har ingen idé om, hvordan denne tjeneste fik fat i min, men selv for mig, der ser så meget, som jeg gør, i kraft af det, jeg foretager mig, var der et øjeblik, hvor jeg udbrød: 'Ah, det her forklarer al den spam, jeg modtager.’”

“Og det er den triste realitet for os alle: Vores email-adresser er en simpel standard-vare, der hensynsløst bliver delt og handlet, og som skruppelløse parter bruger til at at bombarbere os med alt fra reklamer for Viagra til løfter om nigeriansk rigdom. Det er desværre livet på nettet i dag.“

Læs også:

Pas på denne type "uskyldige" vedhæftede filer: Narrer dit antivirusprogram - og sender din maskine i malware-fælden

Stor rapport: Spam er (igen) ved at blive en sikkerhedstrussel for virksomhederne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere