Aftrædelsesløn giver minus i hardwarehus

Hardwareforretningen Commitment Data har haft tre direktører på to år og indkasserede sidste år sit første underskud efter fem år med sorte tal på bundlinjen. Der er nu kun to af de oprindelige fire medejere tilbage i selskabet.

Udskiftninger i ejerkredsen og en konkurs i bestyrelseskredsen har kostet hardwareforhandleren Commitment Data sit første underskud i fem år.

Det kostede 1,4 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse at sige farvel til den tidligere direktør og medejer, Carsten Weiss.

Den sum er lig med det minusbeløb, som figurerer på Commitment Datas bundlinje for 2003.

Solgte i 2002

Carsten Weiss solgte sin andel af selskabet med udgangen af 2002 og overlod posten som administrerende direktør i selskabet til et andet bestyrelsesmedlem, nemlig Steen Louis Reinholdt.

Samtidig kostede det også, at Commitment satsede på et samarbejde og bofællesskab med Steen Louis Reinholdts intranet-firma Wizdom.

De to selskaber aftalte i forbindelse med Steen Louis Reinholdts indtræden i selskabet et aktiebytte på 25 procent af hinandens aktier, men Wizdom gik i betalingsstandsning og senere konkurs ni måneder senere i august 2003.

Det har kostet Commitment 440.000 kroner i tabte lejeindtægter fra Wizdom, og dertil kommer, at Steen Louis Reinholdt i foråret 2004 ligeledes forlod selskabet efter godt 15 måneder på posten.

Til gengæld blev aktiehandlen annuleret med konkursen, og Steen Louis Reinholdt forlod dermed selskabet "blot" som menig direktør.

Steen Louis Reinholdt ønskede ifølge hans udtalelser til Computerworld Online dengang ikke at fortsætte i jobbet efter at endnu en medejer og direktør i Commitment Data, salgsdirektør Steffen Bloch, blev købt ud af selskabet af Dan Lindahl og Carsten Madsen.

Commitment Data A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Bruttofortjeneste32,727
Resultat før finansielle poster-0,93,9
Resultat før skat -1,71,7
Resultat-1,41,2
Egenkapital4,86,1
Antal ansatteikke angivet32
Ikke vækst-orienterede nok
I den afgående direktørs øjne var de tilbageblevne ejere ikke var vækst-orienterede nok, og også en salgsdirektør har forladt firmaet i sidste regnskabsår, hvilket ifølge ledelsesberetningen har skabt behov for etableringen af en ny ledergruppe.

Den nye internt rekrutterede direktør, Gert Bendsen, gav i marts udsigt til et nul-resultat for året, og det kom da også til at holde stik, hvis man ser bort fra de ekstraordinære omkostninger til Carsten Weiss, Wizdom-krakket samt en nedskrivning af varelagret på omkring 400.000 kroner.

Væksten i bruttofortjenesten var ellers betydelig set i forhold til de tre tidligere år, der lå i intervallet 22 millioner kroner til knap 27 millioner kroner. Der blev lagt yderligere over fem millioner kroner oveni i 2003.

Direktør i Commitment Data, Gert Bendsen, er bortrejst sammen med selskabets to tilbageværende ejere, Carsten Madsen og Dan Lindahl, og Commitments ledelse kunne derfor ikke umiddelbart kommentere regnskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere