Artikel top billede

Dany Kallas kunne score kassen som it-sikkerhedsmand - men har valgt en helt anden vej

Den offentlige sektor har svært ved at rekruttere it-sikkerhedsfolk, der kan tjene langt mere i det private erhvervsliv. Dany Kallas har valgt de store penge fra for at uddanne den næste generation af danske sikkerhedsfolk.

“Penge betyder selvfølgelig noget, men det er ikke det vigtigste. Det er det med at kunne flytte folk fra et sted til et andet og give dem en aha-oplevelse.”

Dany Kallas underviser i it-sikkerhed på Københavns Erhvervsakademi, og som netværksekspert med ekspertise indenfor it-sikkerhed er han en efterspurgt herre i det danske erhvervsliv.

Ifølge Dansk Industri vil der i 2020 mangle 3000 it-specialister i Danmark, og virksomhederne mangler sikkerhedsfolk i stor stil. 

Specielt de offentlige myndigheder har svært ved at rekruttere og fastholde den dyre arbejdskraft, der kan få langt mere i løn hos for eksempel sikkerhedsfirmaer og konsulenthuse.

Alligevel underviser Dany Kallas på KEAs nye uddannelse i it-sikkerhed. I stedet for at score kassen i det private erhvervsliv.

“Det er klart, man har været fristet af penge. Men her handler det om noget andet. Man får folk ind, der er helt grønne, men når der så er gået et par år, så er de pludselig blevet til kollegaer. Det kan jeg rigtig godt lide,” siger Dany Kallas til Computerworld.

Et krav at blive klogere

Dany Kallas blev uddannet it-ingeniør i 2004, og derefter havde han en otte år lang karriere hos først Netpoint og siden Wayport og Swisscom, indtil han i 2012 begyndte at undervise webdesignere og softwareudviklere på KEA.

Han introducerede desuden it-sikkerhed som valgfag, allerede inden det blev en selvstændig uddannelse, og han fortæller, at noget af det bedste ved at undervise i it-sikkerhed er, at det i modsætning til mange andre jobs er umuligt at gro fast i kedelige rutiner.

Sikkerhedsområdet udvikler sig konstant, og derfor bliver Dany konstant sendt rundt på konferencer og workshops, så han hele tiden kan lære de studerende det, der er relevant netop nu.

“Det, jeg rigtig godt kan lide ved at undervise i sådan noget som it-sikkerhed, er, at man konstant bliver klogere," siger han.

"Det er simpelthen et krav fra ledelsen, at jeg udvikler mig hele tiden.”

Læs også: Skal uddanne fremtidens danske it-sikkerhedsfolk: "Jeg tror ikke, vi kommer til at mangle praktikpladser"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere