Artikel top billede

Netflix' internationale erobringstogt giver kunder i butikken, men det sker for milliarder af lånte dollars

Med egenproducerede serier som House of Cards slår den amerikanske streamingtjeneste Netflix kløerne i flere og flere kunder på verdensplan. Men det sker fortsat for lånte penge.

Flere end 100 millioner mennesker abonnerer nu på den amerikanske streaming-gigant Netflix' tjeneste, og de seneste tre måneder har mere end 4 millioner nye brugere uden for USA skrevet sig op. 

Det viser virksomhedens regnskab for andet kvartal, der blev fremlagt i går. 

Også på hjemmemarkedet er der fremgang at spore. Her opnåede Netflix at tegne omkring 600.000 nye abonnementer, hvilket er tæt på det dobbelte af, hvad analytikerne havde forventet.

Det er interessant, da det amerikanske marked ellers har set mættet ud, hvilket har ført til, at Netflix den seneste tid for alvor har rettet fokus mod et internationalt erobringstogt.

Læs mere om Netflix her: Netflix åbner for HDR-kvalitet - skarpere og flottere film på vej til dig og dit tv  

Derfor er brevet til investorerne også skrevet i en positiv tone. 

"Vi har nået en symbolsk milepæl med 100 millioner medlemmer samt flere internationale end nationale medlemmer. Det var et godt kvartal," skriver Netflix.

Indhold betyder alt

I brevet til aktionærerne skriver Netflix, at stigningen i antallet af kunder i butikken kan tilskrives det helt unikke indhold på streamingtjenesten. 

Engang var det de store øjeblikke, der samlede folket foran fjersynet - fodboldlandsholdets kampe eller Krøniken. 

I dag kan de store streamingtjenester samle folk og gøre det til en international begivenhed, at der er præmiere på en af selskabets egenproducerede serier.

Det så man så sent som i går, da en ny sæson af Game of Thrones havde præmiere på HBO. Samtlige medier skrev ikke bare om præmieren, men fodrede også brugerne med artikler om, hvor langt vi er i seriens plot, karakterernes udvikling med videre. 

For Netflix er det helt store trækplaster serien House of Cards med Kevin Spacey i hovedrollen. Det politiske drama med Washington som omdrejningspunkt har fået mange til at sværge til netop Netflix.

Læs mere om danskernes forhold til Netflix her: Danmark indtager top-plads i ny prisundersøgelse: Så meget dyrere er det at være dansk Netflix-kunde

Dyre produktioner

I kampen om streamingkunderne er indhold som sagt afgørende, og der bliver kastet millioner og atter millioner af dollars efter store nye produktioner og gerne de såkaldte "Netflix Originals", der er selskabets egne serier. 

Læs mere om Netflix' konkurrenter her: Test af Amazon Prime: Få streaming i stuen for 45 kroner om måneden

Men den slags koster, og det kan man også se på regnskabet, hvor posten for Netflix pengestrømme springer i øjnene. Der er nemlig i 2017 indberegnet et negativt cash flow på 2 til 2,5 millarder dollar, som selskabet siger, at de investerer i det indhold, der trækker abonnenter til.

Det betyder kort sagt altså, at Netflix betaler flere penge for indholdet, end kunderne betaler den anden vej på nuværende tidspunkt. 

"Med vores strategi, der viser resultater i form af vækst i antal medlemmer, omsætning og profit, tænker vi, at det er klogt at fortsætte med at investere," skrives der i brevet.

Fortsætter ad samme vej

Sidste år endte det negative cash flow på 1,7 milliarder dollars, og i år ser det altså ud til at kunne komme op på 2,5 milliarder dollars. 

Det skyldes, at Netflix som officiel strategi vil fortsætte med at punge ud for dyre serier i kampen om kunderne. 

"I vores fortsatte succes vil vi deponere mere kapital i indhold og særligt originalt indhold, så som vi før har sagt, så forventer vi negative pengestrømme i mange år fremad," skriver man i det offentliggjorte brev til investorerne.

Det ser ud til, at Netflix er klar til at forsætte ned af den samme vej et godt stykke tid endnu. Det drejer sig om at erobre kunder og sikre sig volume.

I nakken på Netflix ligger spillere som HBO og Amazon samt flere spillere, der alle er interesserede i at få en bid af markedet.

En måde at få flere penge i kassen på kunne være simpelthen at hæve priserne for de 104 millioner abonnenter. Det har Netflix dog afvist skriver ABCnews.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere