Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

300 millioner kroner sendt ud til kreditorerne i IT-Factory konkurs: Sådan fordeles pengene

Konkursboet efter IT-Factory er blevet gjort op, og en række store danske virksomheder har modtaget nogle af de millioner, som har siddet i klemme siden 2008.

En række virksomheder og privatpersoner har nu endelig fået kompensation efter et forlig i konkursboet efter IT Factory. 

Pengene har siddet i klemme siden 2008, da IT Factory gik konkurs i en af de største erhvervsskandaler i nyere danmarkshistorie.

Det skriver Finans, der har fået aktindsigt i dokumenter fra Sø- og Handelsretten.

I april 2016 blev der indgået forlig i IT Factorys konkursbo, hvorefter der i efteråret 2016 blev udsendt over 300 millioner kroner til kreditorerne.

Danske Bank-ejede Nordania Leasing modtog det største beløb på 73,5 millioner kroner på trods af at have krævet 261,4 millioner kroner.

Dividenden endte dog på 28,12 procent og derfor endte Nordania med et lavere beløb.

Læs også: Her er Danmarks mest omtalte it-svindler

IBM med penge i klemme

En anden stor kreditor var IBM Danmark, der modtog 35 millioner kroner fra konkursboet på baggrund af en række millionordrer fra IT Factory kort inden konkursen.

Stein Bagger havde i tiden op til konkursen benyttet en ikke-eksisterende IBM-aftale til at forklare IT Factorys milliardsucces, og IBM var tæt på at afsløre Stein Baggers svindelnummer, inden Bagger forsvandt på en forretningsrejse i 2008.

Også Bjarne Riis og Saxo Bank har hver modtaget henholdsvis 9,4 millioner kroner og 2,6 millioner kroner fra konkursboet.

Danske bank, HP og Sydbank har også modtaget kompensation fra konkursboet.

Stein Bagger fik syv års fængsel efter det kom frem, at selskabet var bygget op på en leasingkarrusel.

Læs: IT Factorys hemmeligheder - læs hele historien

I dag er han løsladt og har skiftet navn til Sten Hansen. Der mangler stadig 200 millioner kroner efter konkursen. 

Læs også: 

Stein Bagger løsladt - nu begynder den vilde skattejagt

Drop aftaler med it-svindlere: 200 mio. er stadig væk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere






Computerworld
Test af monster-tablet: Det er den skøreste og mærkeligste computer, som jeg har testet i lang tid – men jeg vil nu gerne have den alligevel