Computerworld kunne i begyndelsen af juni kort fortælle, at erhvervsmandens Fritz Andersen overtog Informationsteknik fra de tidligere Atea-topfolk.
Det betyder, at 3A-it nu reelt blot kommer til at bestå af en tom skal uden forretning, skriver Børsen.
Ifølge avisen har ejerne af 3A-it planer om i en nær fremtid at likvidere 3A-it helt.
Ifølge Børsen bliver driftsforretningen i 3A-it solgt, fordi selskabets forhold i den store bestikkelsessag støjer så meget, at det står i vejen for selskabets videre udvikling.
“Jeg har købt Informationsteknik af de tidligere ejere, som var 3A-it. Det er meget, meget vigtigt for mig, at de bånd er fuldstændig kappet. Vi har ikke noget med sælgerne at gøre længere. De er helt ude," siger Fritz Andersen til Børsen.
Fritz Andersen tror, at Informationsteknik - der for tiden har 33 ansatte - inden for de næste tre år kan runde en omsætning på en milliard kroner.
3A-it’s etablering hang sammen med Atea-bestikkelsessagen i Region Sjælland, hvor en række af de tiltalte skal for retten til efteråret. Det kan læse mere om her.
Der er nedlagt navneforbud i den store bestikkelssag, så vi kan her ikke nævne de involderedes navne, men en række af de sigtede har i en periode siddet varetægtsfængslet.
Selskabets grundlæggere var alle tidligere topfolk i Atea. Centralt i sagen står en dyr forretnings-rejse til Dubai i november 2014, som Atea havde inviteret kunder med på.
Her deltog en række af de sigtede i sagen - heriblandt tidligere it-topfolk i Region Sjælland samt top-folk fra Atea.
Kort tid efter hjemkomsten fra Dubai-turen blev 3A-it stiftet af en række af topfolkene fra Atea.
Det skete i januar 2015, og det kan du læse mere om her: Atea-veteraner går sammen i nyt selskab - vil på storhugst blandt Ateas kunder.
3A-it vandt nogle måneder senere et stort udbud i Region Sjælland, men udbuddet blev i begyndelsen af juni annulleret ganske få dage før, at politisagen tog fart.
Det kan du læse mere om her: Region Sjælland annullerede stor it-kontrakt kort før anholdelser.
Atea mener, at de involverede parter - altså de daværende Atea-folk og Region Sjælland-folkene - slet og ret brugte Dubai-turen til at aftale, at det senere stiftede 3A-it skulle vinde det kommende udbud.
Politiet mener desuden, at der har været tale om bestikkelse af mindst en af de offentlige chefer, som har haft rådighed over en stor Atea-konto, konto 2840.
Atea bedyrer imidlertid, at der er tale om en helt almindelig mellemregningskonto.
Hemmelige lydoptagelser har afsløret, at Region Sjælland sikkert ikke har været den eneste Atea-kunde, som har haft en særlig aftale om at kunne trække på en intern Atea-konto.
Det tætte forhold mellem de daværende Atea-folk og folk fra Region Sjælland går angiveligt langt tilbage.
Bagmandspolitiet har i hvert fald blandt andet sigtet en tidligere it-medarbejder i Region Sjælland for at have været på en privat rejse til 39.000 kroner til Dubai i november 2012, som har været betalt af Atea, der i en årrække har været en af de helt store it-leverandører til regionen.
Læs også:
3A-it presses af alvorlige anklager: Har selskabet et modsvar eller er løbet ved at være kørt?
3A-it efter Ateas politianmeldelse: Det er grove og udokumenterede beskyldninger
Efter bestikkelsessagen: Omsætningen boomer hos 3A-it, men sagen har kostet på bundlinjen