Efter forleden at være blevet beskyldt for at underminere det private marked retter en af de kommunale brugerklubber nu pistolløbet tilbage mod børsbygningen, hvor Dansk Erhverv har til huse.
Det kan du læse mere om her: Dansk Erhverv: Kommunale it-brugerklubber i gang med at ødelægge hele markedet
Hos den kommunale brugerklub SBSYS, der er en sammenslutning af 30 kommuner og en region, kan man ikke genkende billedet af, at man skulle bedrive offentligt opgavetyveri.
"Vi har noteret debatten om offentligt opgavetyveri. Vi ser ikke os selv som kriminelle, der stjæler opgaver fra det private marked," forklarer Anders Bjært Sørensen, der er chef for it og digitalisering i Holstebro Kommune og formand for SBSYS.:
"Tværtimod støtter vi fuldt ud konkurrence og har netop i slutningen af 2016 gennemført hele fire EU-udbud med et antal private leverandører, der i fuld konkurrence har budt på udviklingsopgaver, undervisningsopgaver og supportopgaver."
Reaktion på et angreb
Grunden til at SBSYS går i offensiven skal findes i den hårde kritik, som de kommunale brugerklubber fik forleden af Dansk Erhverv.
Her på Computerworlds side luftede markedschef i Dansk Erhverv, Mette Feifer organisationens bekymringer for, at dårlig prissætning fra kommunal side er med til at undergrave det private marked.
“Konsekvensen er, at man kommer til at gå ud med for lave priser, og så er man med til at udkonkurrere de private leverandører, som af gode grunde skal medregne alle deres omkostninger i deres priser, for når man driver en virksomhed privat, så er der kun virksomheden selv til at afholde udgifterne,“ lød det fra Dansk Erhverv.
Læs mere om det her: Dansk Erhverv: Kommunale it-brugerklubber i gang med at ødelægge hele markedet
Tanken bag
Hos SBSYS vil man da også gerne mane til ro.
Anders Bjært Sørensen forklarer, at ideen bag brugerklubberne er, at udviklingen er drevet af brugerne selv.
Det giver mulighed for at man kan videreudvikle i tæt samarbejde med de ansatte, der bruger systemerne.
Han afviser, at de private aktører bliver sat uden for døren, og at man fra klubbernes side spekulerer i lave priser dårlig prissætning.
"Brugerklubben ejer koden, men udvikling, implementering og support sker af private leverandører valgt efter EU-udbud nøjagtig som foreksempel Kombit eller SKI gør," siger Anders Bjært Sørensen.
Penge retur
Derfor virker de hos den kommunale brugerklub overraskede over, at Dansk Erhverv mener, at man udgør en trussel overfor de private virksomheder.
Medlemmerne af de kommunale brugerklubber betaler et kontingent, der ifølge Anders Bjært Sørensen ledes tilbage til de private virksomheder.
"Langt hovedparten af kontingentet går faktisk tilbage til de selvsamme private leverandører, som Dansk Erhverv repræsenterer og på grund af konkurrencen om at levere softwareydelser til brugerklubben får medlemmerne heldigvis en god og prisbillig løsning. Det er medlemmerne glade for – og det er vi sikre på, at skatteyderne også er.