TDC: Vi har styrken til at stå på egne ben

TDC's ledelse afviser enhver tale om fusioner efter hovedejeren, amerikanske SBC, har trukket sig ud af selskabet. "TDC har styrken til at stå selv," siger bestyrelsesformand Thorleif Krarup i sin første kommentar efter amerikanske SBC har solgt sine aktier i selskabet.

TDC behøver ingen ny partner, efter den hidtidige hovedejer, amerikanske SBC, har solgt størstedelen af sine aktier.

Sådan lød hovedbeskeden fra bestyrelsesformand Thorleif Krarup og administrerende direktør Henning Dyremose, da de på et pressemøde torsdag for første gang kommenterede selskabets situation.

Henning Dyremose har ellers tidligere mere eller mindre direkte opfordret svensk-finske Teliasonera til at komme med et bud på selskabet.

Fusions-mulighed er faldet bort

Han har sagt, at Telia og Deutsche Telekom er de to selskaber, som der er industriel logik i at gå sammen med, hvis TDC overhovedet skal med i en fusion.

Torsdag havde TDC-direktøren dog ikke lyst til at uddybe, om den industrielle logik stadig er gældende.

- Jeg har med mellemrum diskuteret forskellige scenarier for, hvordan virksomheden kan udvikle sig. De andre scenarier falder bort nu, da SBC har valgt at sælge sine aktier, sagde Dyremose i stedet.

- Nu skal vi passe på, at debatten om konsolideringen ikke tager fokus væk fra vores primære opgave, som er at udvikle virksomheden. Vi er attraktive for både vores aktionærer og alle andre, hvis vi gør det godt, supplerede Thorleif Krarup.

Han oplyste, at bestyrelsen ikke, sådan som analytikere ellers har vurderet, har forsøgt at afsætte TDC til et andet teleselskab for at opnå en højere pris til SBC.

Amerikanerne måtte sælge deres aktier med 8,5 procents rabat i forhold til børskursen, inden udsalget blev offentliggjort.

- SBC har lovet, at selskabet ikke ville sælge sine aktier uden at spørge ledelsen. Vi er glade for, at de har holdt ord. Det er helt i tråd med den måde, som SBC har ageret på, mente Thorleif Krarup, der uddelte roser til TDC's tidligere hovedejer.

Kan stå selv
På den anden side gjorde han meget ud af at pointere, at TDC ikke behøver en storebror.

- Med salget har vi langt større fleksibilitet til at være herrer i eget hus. TDC har styrken til at stå selv, fastslog han.

Bestyrelsesformanden forventer ikke de store ændringer i TDC's strategi, og heller ikke Henning Dyremose ser nogen umiddelbar effekt af, at SBC ikke længere kontrollerer bestyrelseslokalet i hovedsædet på Nørregade i København.

Ifølge Thorleif Krarup vil TDC slet ikke besvare eventuelle henvendelser andre teleselskaber om fusioner eller opkøb, før en ny bestyrelse uden repræsentanter for SBC er sammensat på en ekstraordinær generalforsamling. Den finder sandsynligvis sted lige efter sommerferien.

SBC har solgt aktier for 13,1 milliarder kroner, heraf for 3,4 milliarder kroner til TDC selv. De nye aktionærer er mellem 150 og 200 institutionelle investorer fra både Danmark, det øvrige Europa og USA. Thorleif Krarup forsikrede om, at der ikke er teleselskaber imellem dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere