Artikel top billede

Lækkede Wikileaks-dokumenter: CIA har hacket WiFi-routere i årevis

Nye lækkede dokumenter viser, at den amerikanske myndighed har kunne hacke en lang række forskellige routere med sit hackingværktøj.

CIA har igennem flere år målrettet angrebet privates, virksomheders og det offentliges WiFi-routere for at kunne overvåge brugerne af netværket.

Det viser nye dokumenter lækket af organisationen Wikileaks. Dokumenterne er en del af en større serie af lækager fra den amerikanske efterretningstjeneste.

Det skriver blandt andet ZDnet.

Dokumenterne omtaler blandt andet CIA's mest avancerede hacking-afdeling kaldet Engineering Development Group, som har en lang række værktøjer til at hacke routere på tværs af mærker.

Ifølge et af dokumenterne havde CIA i løbet af 2012 haft mulighed for at hacke 25 forskellige enheder fra 10 forskellige producenter som Asus, Belkin, Linksys og Netgear.

Ifølge dokumenterne er det muligt at hacke enheden uanset firmware-version - også internationale routere - så længe den underliggende hardware og operativsystem ikke ændrer sig.

Læs også: Sådan reagerer Apple, Samsung og Microsoft på afsløringen af CIA-overvågning i populære produkter

Et af de omtalte værktøjer bliver kaldt Cherry Blossom (kirsebærblomst), og kan omdanne en router til en overvågningsterminal.

Al trafik bliver overvåget, og data som kodeord eller lignende kan søges frem, og CIA vil endda kunne omdirigere dig til en anden hjemmeside, end den du søgte.

Den mest almindelige måde at inplementere værktøjet er tilsyneladende at installere softwaren på routerne mellem fabrikken og butikken/kunden/målet.

Det er uvist, som det stadig er muligt for CIA at hacke sig ind i routerne.

Afsløringen kommer i kølvandet af andre CIA-afsløringer, der blandt andet fortalte, at Samsungs Smart-TV's kunne omdannes til et spion-værktøj.

Læs også: Samsungs fjernsyn er en sikkerhedsmæssig katastrofe: "Måske den dårligste kode, jeg nogensinde har set"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere