Artikel top billede

Faderen til den moderne computer og Ethernet-teknologien er død

Charles Thacker var en af hoveddesignerne på, hvad der kaldes den første egentlige personlige computer, Xerox Alto, der var grundlag for alle kommende computere nogensinde.

Manden bag den første moderne computer er død.

Charles Thacker blev 74 år, og var en af hardwaredesignerne bag Xerox Alto-computeren tilbage i 1974, som i sig selv aldrig blev en finansiel succes.

I stedet blev Xerox Alto grobund for den moderne grafiske overflade, som du i dag ser på din iPad, Samsung-telefon, Windows-PC eller Mac.

Ja, du kan faktisk blandt andet takke Charles Thacker for, at du ikke sidder og taster linjer ind i en terminal på din computer.

Xerox Alto-computeren var forud for sin tid med et grafisk interface med skalerbare vinduer, mus, Ethernet (som Charles Thacker også var med til at opfinde) og andre teknologier, som først blev standard år senere.

"Vi vidste at Alto var revolutionerende.Vi havde allerede bogstavsgenerende terminaler, og flere af dem var ganske gode, men de var begrænsede. Hvorimod Alto kunne vise alt, hvad du allerede kunne vise på et stykke papir. Det vidste vi, ville blive stort," udtalte Charles Thacker tilbage i 2010 i forbindelse med en Q&A.

Inspirerede Steve Job

Xerox Alto-computeren anses blandt andet som forløberen til den moderne Macintosh-computer.

Tilbage i 1979 besøgte en ung Steve Jobs Xeroxs Palo Alto-kontor og så Xerox Alto-computeren.

Charles Thacker arbejdede også i en årrække for Microsoft, og var med til at udvikle hardwaren til den allerførste Windows Tablet PC.

Charles Thacker modtog i 2009 A.M turing-prisen: Xerox-udvikler vinder årets Turing Award

Læs også: Efter fire års konstant nedtur: Xerox skal splittes op i to kæmpeselskaber




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere