Artikel top billede

(Foto: Copyright (2007) Craig Jewell / Craig Jewell)

5G-nedtur truer: Vesteuropa og Danmark kan blive tabere i 5G-kapløbet

Milliardinvesteringerne i 5G er allerede i fuld gang på globalt plan, og meget tyder på, at Vesteuropa slet ikke vil kunne følge med, når der kommer fart på 5G-udrulningen i andre regioner i verden.

Snakken om 5G er for alvor begyndt at gribe om sig her i Danmark, hvor der er udsigt til, at selve licens-auktionen over 5G-frekvenserne vil blive afholdt næste år. Læs mere om det her:

Kæmpe forventninger til 5G i Danmark: Her er planerne for auktionen over 5G-licenserne

Meget tyder dog på, at man i andre dele af verden allerede er meget længere fremme med 5G som den næste mobil-teknologi.

Det fremgår af netværksgigantens Ericssons netop offentliggjorte globale mobility rapport 2017 (PDF).

Her kan man læse, at Ericsson forventer, at der vil komme flere hundrede millioner 5G-abonnementer frem mod 2022.

"Det forventes, at antallet af 5G-abonnementer vil nå mere end 500 millioner i 2022," står der i rapporten.

Kræver både hardware og netværk

"Et 5G-abonnement vil kræve en enhed, der kan understøtte 5G-services og- brugsscenarier, som som er sluttet til et 5G-netværk."

Det ikke mindst i forhold til det sidste, at Danmark med fordel kan skifte til den store klinge og få mere fart i udrulningen af 5G.

I hvert fald er der foruroligende forudsigelser i rapporten fra Ericsson, hvis man tilhører dem, der mener, at nye teknologiske fremskridt - her i form af 5G - er noget positivt.

Kun fem procent på 5G i Vesteuropa

Det fremgår nemlig af rapporten (se figur nederst), at Vesteuropa - og herunder altså Danmark - i 2022 vil have 90 procent af alle mobilabonnementer på det velkendte LTE-netværk, mens kun fem procent vil være på 5G.

I Nordamerika ventes det, at hele 25 procent af mobilabonnementerne vil køre på 5G-nettet i 2022, og i Asien-Stillehavet vil det være 10 procent, der anvender 5G.

Med andre ord er to af de regioner, som Europa gerne skal kunne konkurrere med på teknologi-fronten, altså langt længere fremme med 5G, og det vil man for alvor kunne se konsekvenserne af i 2022, hvis man skal tro Ericsson-rapporten.

Også Central- og Østeuropa står til at halte markant bagefter med andelen af mobilabonnementer på 5G, mens også Latinamerika og Mellemøsten og Afrika ligger meget ringe placeret i Ericssons forudsigelse.

Læs også: Super-teknologien 5G vil (sikkert) forandre alt - vi mangler de geniale idéer og gyldne business cases

5G er udset til at blive andet og mere end endnu en ny netværksteknologi med lidt mere hastighed og kapacitet.

Det er med andre ord ikke bare efterfølgeren til 4G/LTE, vi taler om, men en helt ny og anderledes form for netværksteknologi, der blandt andet er bygget fra bunden af til at kunne understøtte internet of thing og nye brugsscenarier, hvor eksempelvis meget lav latency i mobilnetværket er et krav.

Læs mere om 5G:

Super-teknologien 5G vil (sikkert) forandre alt - vi mangler de geniale idéer og gyldne business cases

4G/5G-bredbånd versus fiber og turbo-kabler: Nu får vi et seriøst slagsmål om de danske bredbåndskunder

TDC er i fuld gang med at teste 5G i Danmark: Det kan du vente dig af 5G

Kæmpe forventninger til 5G i Danmark: Her er planerne for auktionen over 5G-licenserne

Vigtig 5G-aftale er i hus: Her er de vilde hastigheds-specifikationer for 5G




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere