Motorola klar til dansk gigant-investering

Motorola har indledt opbygningen af et dansk mobilnet baseret på Tetra-teknologien. Hele nettet kan løbe op i 800 millioner kroner, men i år er investeringen begrænset til et tocifret millionbeløb.

Den amerikanske teleproducent Motorola har efter flere års tilløb endelig taget hul på investeringen i et helt nyt dansk mobilnet baseret på Tetra-teknologien.

Motorola investerer et tocifret millionbeløb i mobilnetværket i år, fortæller administrerende direktør Ole Niss.

Han står ved tidligere meldinger om, at den samlede investering kan løbe op i omkring 800 millioner kroner, hvis nettet skal være landsdækkende.

Motorola fik allerede sin licens til et Tetra-netværk på frekvenser, der er sat af til politi, brandvæsen og andre beredskabstjenester i hele Europa, for godt tre år siden.

I Danmark har skiftende regeringer dog afvist at tvinge beredskabet over på Tetra-netværket. Teknologien indeholder ellers de funktioner, som beredskabet bruger, blandt andet kald til alle i en gruppe og prioritering, så indsatslederens beskeder afbryder alle andre samtaler.

Samtidig kan Tetra fjerne problemet med, at forskellige beredskabstjenesters radioer ikke virker med hinanden, hvilket kan gøre det svært at kommunikere på et skadessted.

Kommercielle kunder

De danske beredskabstjenester er dog endnu ikke blevet Tetra-kunder, og IT- og Telestyrelsen har derfor givet Motorola dispensation, så selskabet har kunnet udsætte sin investering i netværket.

- Vi koncentrerer os derfor om industrielle og kommercielle kunder, forklarer Ole Niss.

I slutningen af sidste år kom en kontrakt med Hovedstadens Udviklingsråd i stand, så alle busser i hovedstadsområdet i fremtiden skal udstyres med Tetra-terminaler. Derfor er opbygningen af netværket i Storkøbenhavn i fuld gang.

- Vi turde ikke rigtigt begynde på netværket, før vi var sikre på, at vi fik den ordre, forklarer Ole Niss.

Motorola A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Omsætning218,9238,5
Resultat af primær drift (EBIT)-0,711,8
Resultat før skat 0,113,9
Resultat0,111,8
Egenkapital158158
Antal ansatte235239
Motorola har lidt den tort, at de oprindelige partnere blandt Tetra-selskabet, Tetranet, meget tidligt trak sig. Tilbage er kun en enkelt partner, Zenitel, som dog ikke vil bidrage til investeringen i netværket. Den må amerikanerne selv sørge for.

Global Tetra-udvikling

Tetra er ekstremt vigtigt for så godt som alle medarbejdere i det nye hovedsæde ved siden af Glostrup Station i de vestlige forstæder til København. Langt hovedparten af dem beskæftiger sig med at udvikle mobilteknologien for den amerikanske telekoncern. Næsten hele omsætningen i det danske selskab bliver skabt ved det udviklingsarbejde.

Alt for godt gik det dog ikke sidste år, hvor Ole Niss måtte skille sig af med omkring ti medarbejdere. Det afspejler sig i salget, som dykkede otte procent. Ole Niss er dog fortrøstningsfuld og mener ikke, at der er tale om generel tendens til, at politi og brandvæsen verden over fravælger Tetra.

Salget af mobiltelefoner kan ikke ses ud af Motorolas danske regnskab, fordi det bliver bogført i søsterselskaber rundt omkring i verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere