Fremgang for nyt Neupart-selskab

Virksomheden Neupart A/S med tidligere Vigilante-medstifter Lars Neupart ved roret har bygget en forretning op på at hjælpe virksomheder med at formulere og understøtte deres it-sikkerhedspolitik. Nu vil selskabet ind på det tyske marked.

Lars Neupart, den ene af grundlæggerne bag sikkerhedsselskabet Neupart & Munkedal, der senere gik konkurs under navnet Vigilante, har på to år bygget en ny mindre it-sikkerhedsvirksomhed op.

Neupart A/S har udviklet og sælger et system for understøttelse af virksomheders it-sikkerhedspolitik.

- Sikkerhed er jo et ledelses-emne, men det kan være svært at vide, hvordan man gør. Vores systemer hjælper med at formulere en sikkerhedspolitik og bagefter kan man bruge det til at implementere en politik blandt brugerne, eksempelvis via e-læring og quiz?er, siger Lars Neupart, direktør i Neupart A/S.

På vej ind i Tyskland

Han mener, at det ofte er en konsulent-tung affære at formulere en it-politik, og at det ofte resulterer i "en velbevaret hemmelighed i form af et langt Word-dokument", som de færreste bruger aktivt.

Selskabets produkter findes nu på dansk, engelsk og tysk. Tyskland er et marked, som selskabet forventer sig en del af i den kommende tid.

Neupart A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Bruttoresultat2,40,6
Resultat af primær drift (EBIT)-0,25-2,3
Resultat før skat -0,5-2,4
Resultat-0,5-2,4
Egenkapital-0,09-0,77
Antal ansatte35
- Vi har fundet den første partner til at sælge og skal have nogle flere. Det er samme model, som vi bruger herhjemme ? vi sælger software, og konsulenterne yder support, siger Lars Neupart.

Også det danske offentlige marked vises gode takter efter at videnskabsminister Helge Sander (V) for nogle måneder siden meldte ud, at den offentlige it-sikkerhedspolitik skulle strømlines.

- Det har vi da også kunne mærke på efterspørgslen, siger Lars Neupart.

Gælden høvles af

Neupart A/S tog sin begyndelse for to år siden med midler fra Vækstfonden, som gav et lån på to millioner kroner, mens private investorer, de såkaldte business angels, skød tre millioner kroner i virksomheden.

Virksomheden har nu i 2004 igen fem ansatte og kunne sidste år, som var selskabets andet regnskabsår, melde om en 290 procents stigning i bruttoomsætningen. Den steg med knapt 1,8 millioner kroner til 2,4 millioner kroner i 2003.

Med en række afskrivninger landede det samlede resultat fortsat i minus på lidt under en halv million kroner, men gælden i egenkapitalen er nedbragt med over 700.000 i forhold til 2002.

Selskabet forventer at have genoprettet en positiv kapitalbalance inden udgangen af 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere