Artikel top billede

WikiLeaks samarbejder med tech-giganter: Deler viden for at lukke CIA's spionhuller

WikiLeaks vælger at dele de uredigerede dokumenter med kode med Apple, Google, Microsoft og andre tech-virksomheder for at lukke for de huller, som CIA eftersigende benytter til overvågning.

Efter sidste uges store læk af CIA-dokumenter vælger WikiLeaks at dele den uredigerede kode med tech-virksomhederne som Google, Apple og Microsoft for at lukke potentielle sikkerhedshuller.

Det fortæller Julian Assange i et video-klip fra den ecuadorianske ambassade i London, som du kanse her

Apple, Google og Microsoft har allerede fortalt, at langt de fleste sårbarheder, som CIA ifølge de lækkede dokumenter har udnyttet, er blevet lukket for længst, men uden de uredigerede dokumenter, kan de ikke vide sig sikre.

Læs deres reaktion her: Sådan reagerer Apple, Samsung og Microsoft på afsløringen af CIA-overvågning i populære produkter

WikiLeaks klippede al kode ud af de lækkede dokumenter, så sårbarhederne ikke kunne udnyttes af andre, og det er de detaljer, som WikiLeaks nu vil dele med tech-virksomhederne.

"Vi har valgt at samarbejde med it-selskaberne og give dem eksklusiv adgang til de tekniske detaljer i dokumenterne, så rettelser kan blive udviklet og udsendt," forklarede Julian Assange.

Læs også: Her er den vigtige lære for danske virksomheder efter gigantisk CIA-læk

Kan hacke din iPhone og dit Samsung-TV

De mange afsløringer fra WikiLeaks viste et massivt fokus på digital overvågning hos den amerikanske efterretningstjeneste.

Flere eksperter mener dog ikke, at CIA forsøgte at udvikle masseovervågning, som CIA's søsterorganisation NSA er blevet afsløret i at gøre.

Den danske sikkerhedsekspert Peter Kruse fortæller, at de mange dokumenter tyder på, at CIA benyttede sine værktøjer til målrettede og nøje planlagte overvågninger.

I dokumenterne kom det blandt andet frem, at CIA kunne aflytte brugere af iPhones og via Samsung-fjernsyn, men at det i det sidste tilfælde krævede fysisk adgang til fjernsynet for at installere overvågnings-softwaren.

Med adgang til kildekoden kan de store tech-giganter få rettet de forskellige sårbarheder i sine produkter. WikiLeaks har planer om at frigøre koden, så snart de store selskaber er færdige med at udsende patches.

Læs også: Dansk sikkerhedsekspert efter kæmpe CIA-læk: Derfor skal du ikke frygte aflytning via dit fjernsyn




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Fullstack-udvikler i et automatiseret DevOps-miljø

Magasin

IT-projektleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere