Artikel top billede

Intel om kommende Cannonlake-processorer: Vil både være stærkere og bruge mindre strøm - men kommer først til serverne

Intel har løftet lidt af sløret omkring sin kommende ottendegeneration af processorer, og i første omgang satser Intel på et andet marked end privat-brugerne.

Intels kommende ottendegeneration-processorer med navnet Cannonlake bliver 15 procent hurtigere end de nuværende Kaby Lake-processorer målt via SysMark-programmet.

Det fortæller Intel ved sit årlige investor day-møde.

Intel har ikke givet mere specifikke data, men de kommende Cannonlake-processorer vil være de første Intel-processorer, der er baseret på 10nm-teknologi.

Intels chef for Intel Client, Internet of Things og System Architecture Group, Venkata Renduchintala, fortæller, at skiftet til 10-nm arkitektur også betyder en voldsom reducering i strømforbruget.

Fordelingen mellem bedre ydeevne samt mindre strømforbrug er vigtig.

De seneste processor-serier fra Intel har enten budt på højere ydeevne med højere clock-hastigheder eller flere kerner, men det fører også til et større strømforbrug.

De første Cannonlake-processorer udkommer ifølge Intel i anden halvdel af 2017, og for første gang i lang tid er Intel presset på PC-fronten.

AMD er på vej med sin serie af Ryzen-processorer, der estimeres til at være 40 procent bedre end AMd's nuværende processorer.

Læs også: Her er fem ting, du skal vide om Ryzen - AMD's nye kæmpesatsning som skal udfordre Intel

Satser hvor pengene er

Intel satser størst på markedet for processorer med den højeste ydeevne.

Markedet for gamer-computere er eksploderet sammen med den vilde vækst inden for eSport, og virtual reality forventes at få en stor vækst i løbet af de næste år - og det kræver kraftfuld hardware.

Men derudover ser markedet for PC-processorer skuffende ud med stadig dalende salgstal.

Derfor satser Intel også i første omgang på Cannonlake til datacentre.

Ifølge Intel er markedet for CPU'er til datacentre dobbelt så meget værd som markedet for processorer til pc'er.

Intels interesse i det vækstende data-centermarked er naturlig: Der er brug for flere server-processorer, og Intels Xeon-chips koster op til 9.000 dollar stykket. En almindelig Core i-processor koster et sted mellem 300 dollar og 1.200 dollar. 

Derfor vil Intel også lancere data center-chips i første omgang, og først derefter producere de mere forbruger- og prosumer-orienterede chips.

Læs også: Intel lægger serier sammen: Hurtige og langsomme processorer kommer til at hedde det samme (her er tricket til stadig at se forskel)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere