Artikel top billede

Foto: Fabiola de la Paz

28-årige Fie droppede den danske it-branche: Det var lettere at få job i London - og udfordringerne er større

Computerworlds store it-undersøgelse viser, at danske it-ansatte hellere vil flytte til udlandet end en anden del af Danmark. Det kan 28-årige Fie Jelved nikke genkendende til - hun har valgt at gøre karriere i startup-miljøet i London.

Skal du leje et spartansk værelse i den britiske hovedstad, London, koster det omtrent det samme i husleje som et spritnyt rækkehus i Nordjylland.

Men alligevel har den 28-årige Fie Jelved fra København valgt at drage til London for at gøre karriere i et engelsk tech-startup-firma.

"Jeg har læst multimedie-design på den internationale-linje på KEA i København, og derfor gav det rigtig god mening at tage min praktik i udlandet. Valget faldt på London, fordi det efter min mening er Europas tech-hovedstad, " siger hun til Computerworld.

Fie Jelved forklarer, at hun, efter praktiktiden var overstået, blev tilbudt en fast stilling som junior frontend-udvikler, og derfor planlægger at blive i London i de kommende år.

Danske it-ansatte vil helst til udlandet

Og hun er langt fra den eneste danske it-profesionelle, der finder drømmen om en karriere i udlandet tiltrækkende.

Det viser en ny undersøgelse, som Computerworld har gennemført i samarbejde med sin søstervirksomhed it-jobbank. Undersøgelsen er foretaget blandt mere end 2.000 brugere af it-jobbank og Computerworld.

Ifølge undersøgelsen er kun 19,7 procent af de adspurgte villige til at flytte til en anden del af Danmark for at få et job, mens det ifølge samme undersøgelse er 33,7 procent af de adspurgte, der er villige til at flytte til udlandet.

Hent den gratis her: Undersøgelse af Danmarks it-kandidater

Det er resultater, som de kan nikke genkendende til på KEA, fortæller Niels Benn Sørensen, der er chef for KEA's digitale uddannelser.

"Der er helt klart, at der er en stor nysgerrighed og interesse for de internationale job-muligheder. Det gælder både med hensyn til praktikpladser og arbejde efter uddannelsen, og det gælder ikke mindst for uddannelser som vores, der kan åbne døren til et stort, internationalt arbejdsmarked," siger han.

Niels Benn Sørensen forklarer, at de studerendes interesse især retter sig mod London, Silicon Valley og andre steder i den engelsksprogede del af verden, hvor der er en høj koncentration af spændende virksomheder og miljøer.

Han understreger dog, at han ikke ser en tendens til, at de danske studerende ligefrem fravælger danske virksomheder eller praktikpladser. 

"Men jeg tror, at der er en vis sandhed i, at især studerende som vores, der i forvejen bor i hovedstadsområdet, er mere tilbøjelige til at flytte til en udenlandsk storby end til eksempelvis en mindre dansk by. De unge sætter pris på, at der er et vist udbud af kulturelle og sociale tilbud," siger han. 

Læs også: Stor undersøgelse: Disse ting giver danske it-folk størst arbejdsglæde

London var et naturligt valg

Det er en vurdering, som Fie Jelved deler. Hun forklarer, at det hele tiden har været hendes mål at komme til at arbejde i en startup-virksomhed, og derfor var det helt naturligt at vende blikket mod London. 

"Jeg tror, at der er mange flere at lære fra herovre, og jeg har svært ved at forestille mig, at du kan finde noget sted i Danmark, hvor der er en koncentration af startups, der minder om den, som du finder i London," siger hun.

Det betyder også, at det for hende var betydeligt lettere at få et job i London, end tilfældet var i Danmark, hvor hun desuden oplevede, at jobsøgningsprocessen var langt mere formel.

"Herovre er det min erfaring, at folk ikke går op i, hvad der står på dit eksamenspapir. De vil i stedet se, hvad du kan. I Danmark er jeg derimod ofte blevet mødt med krav om, at for overhovedet at komme i betragtning skulle jeg have en specifik kandidat-uddannelse," fortæller hun.

"Det er sindsygt udfodrende" 
Fie Jelved er ansat i virksomheden Silicon Rhino, der er en af Londons mange små startup-virksomheder. 

Ifølge hende er denne type virksomheder kendetegnet ved, at du selv som nyuddannet og praktikant får et stort ansvar allerede fra den første dag på jobbet. 

"Jeg får lov til at lave, hvad jeg har lyst til, og der bliver ikke stillet spørgsmål ved det. Det er sindsygt udfordrende," siger hun.

Læs også:
21-årige Daniel bor på et værelse i San Francisco med to venner og drømmer om succes: "En del investorer har allerede taget kontakt"


Flere artikler om Job & Karriere

Offentligt eller privat? Her er 10 ledige it-stillinger, som du kan søge lige nu

Er du klar til at tage det næste skridt i din karriere? Så har vi fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge lige nu.

Her er 10 ledige stillinger, som du kan søge lige nu
Fra Linux-administrator til sikkerhedsspecialist: Her er ledige 10 it-stillinger, som du kan søge netop nu
Her er 10 ledige stillinger, som du kan søge lige nu - se dem alle her
Nu kan du komme til at arbejde med PET’s mest centrale it-systemer: Her er 10 spændende job, som du kan søge lige nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu