Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Efter 20 år: Slut med de kendte sikkerhedsbulletiner fra Microsoft

Efter næsten 20 år med detaljerede sikkerheds-bulletiner til brugere og it-ansvarlige er det slut: Microsoft vil ikke længere udsende de kendte bulletiner. Ny model er dog på vej.

I næsten 20 år har Microsoft udsendt månedlige sikkerheds-bulletiner med detaljerede oplysninger om nye patches, sårbarheder og lignende i selskabets systemer.

Men nu er det slut: Microsoft har udsendt sin allersidste bulletin i den lange række. 

Microsoft har udsendt bulletinerne siden i hvert fald 1998, og de har i mange år haft stor betydning, i det selskabet har stået bag nogle af verdens mest udbredte it-systemer.

Microsoft vil dog ikke lade it-ansvarlige og andre særligt interesserede i stikken.

Fremover vil oplysninger om de sårbare systemer samt deres patches således kunne findes i en søgbar database, som har været i preview siden november - og kun her.

Her vil dokumenterne være søgbare i forhold til specfikke såbarheder, Windows-version, ramt software, release-dato og en række andre forhold.

Microsoft kalder databasen for SUG (Security Updates Guide).

Du finder SUG her.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste har Microsoft tidligere oplyst, at selskabets kunder har efterlyst bedre adgang til oplysninger om de enkelte sikkerheds-opdateringer.

Samtidig har der været en uoverenstemmelse mellem Windows 10 og alle andre Microsoft-produkter på denne front, da it-afdelingerne med Windows 10 løbende har skullet følge med i hver enkelt installering i den månedlige såkaldte download-and-install-pakke.

Det har været noget af en omvæltning i forhold til tidligere, hvor de it-ansvarlige har haft mulighed for at tilbageholde individuelle patches, hvis de har haft mistanke om, at de kunne skade andre systemer, arbejdsgange eller funktioner i de ofte komplekse it-miljøer.

Læs også:

Sikkerhedsproducent raser: Microsoft forvirrer brugerne og skader konkurrencen med Windows Defender

Microsofts månedlige sikkerhedsopdatering den mindste i mands minde: Hvor blev alle hullerne af?

Danske virksomheder har (ofte) middelalderlig it-sikkerhed: Her får du fem gode råd til moderne beskyttelse

Har undersøgt 141 exploit kits fra nettets mørke underverden: Disse sårbarheder vil de kriminelle udnytte

Microsofts tech-support misbruges til nye udspekulerede ransomware-angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere






Computerworld
Test af monster-tablet: Det er den skøreste og mærkeligste computer, som jeg har testet i lang tid – men jeg vil nu gerne have den alligevel