Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Danskerne går data-amok på mobilnettet: Voldsom stigning i datatrafikken

Data-boom på de danske teleselskabers LTE-netværk. Alene inden for det seneste år er mængden af data, der up- og downloades steget med 81 procent.

Danskerne kan slet ikke få nok af LTE-baseret mobilt bredbånd. Det fremgår af Energistyrelsens netop udsendte telestatistik for første halvår 2016.

"162.000 TB blev der up- og downloadet i mobilnettene i første halvår 2016 efter en stigning på 81 pct. i forhold til første halvår 2015," skriver Energistyrelsen.

"Andelen af den mobile datatrafik, som går via LTE-nettet (4G-nettet), er vokset endnu mere - med næsten 150 pct. - og udgør i første halvdel af 2016 næsten 3/4-dele af den samlede mobile datatrafik."

Ifølge Energistyrelsen har 86,9 procent af de mobile bredbåndsabonnementer nu adgang til LTE/4G.

I rapporten kan man også læse:

"Stigningen i den samlede mobile datatrafik har været på lidt under 73.000 TB fra første halvår 2015 til første halvår af 2016, hvilket svarer til en stigning på 81,2 pct. Dermed endte den mobile datatrafik på lidt over 162.000 TB i første halvår 2016."

Så meget er der sket siden 2010

Mens data-boomet over det seneste år altså har været ganske voldsomt, er det ingenting i forhold til, hvis man ser på væksten fra 2010 og til nu.

"I andet halvår 2010 var den samlede datatrafik på lidt over 8.000 TB, og datatrafikken er dermed 20-dobblet i perioden."

"Det svarer til, at udviklingen tilnærmelsesvist har været eksponentiel i perioden med en halvårlig vækstrate på ca. 31,5 pct. Fra andet halvår 2015 til første halvår 2016 er væksten i datatrafikken 30,9 pct," skriver Energistyrelsen.

Det fremgår også af telestatistikken, at det i første halvår 2016 var 73,5 procent af den samlede mobile datatrafik, der kom fra LTE-nettet, mens de resterende 26,5 pct. kom fra det øvrige mobilnet.

"I gennemsnit bruger hvert mobile bredbåndsabonnement nu 24,1 GB pr. halvår, dvs. 4,0 GB i gennemsnit pr. måned i første halvår 2016."

Du kan læse hele rapporten fra Energistyrelsen her i PDF.

Læs også:

Microsoft vil udrydde det gammeldags SIM-kort: Du skal kunne skifte teleselskab via Windows Store

Nye danske data afslører: Her er de mest populære smartphones i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere