"Brugere, der har mulighed for det, bør stærkt overveje at stoppe brugen af de påvirkede enheder, indtil der er en løsning tilgængelig."
Sådan lød advarslen fra den amerikanske sikkerhedsorganisation CERT tidligere på ugen, da det blev afsløret, tre routere fra Netgear indeholder en sårbarhed, der gør det muligt for hackere at afvikle kode på routerne.
Læs mere om det her.
"Ved at overbevise brugere om at besøge en bestemt webside, der er udviklet til formålet, kan en ikke-autentificeret angriber på afstand køre kommandoer med rod-privilegier på ramte routere," lød advarsel fra CERT, og Netgear erkendte da også eksistensen af sårbarheden.
Siden er sagen dog ekskaleret, og listen med sårbare routere er vokset markant, som vi kunne fortælle tirsdag:
Alvorlig trussel mod trådløse routere eskalerer: Listen med sårbare routere vokser markant
Nu ser det ud til, at Netgear er ved at have det fulde overblik over problemets omfang.
Af den seneste opdatering fra selskabet fremgår det, at i alt 12 routere indeholder den sårbare firmware - og dermed er i alvorlig risiko for at blive angrebet. Det drejer sig om følgende Netgear-routere:
R6250.*
R6400.*
R6700.*
R6900.
R7000.*
R7100LG.*
R7300DST.*
R7900.*
R8000.*
D6220.
D6400.
D7000.
Ejer du en Netgear-router, der ikke er på listen, skal du dog nok ikke vide dig for sikker, for Netgear skriver videre:
"Netgear fortsætter med at teste hele vores portefølje af routere, der måske kan være påvirkede af denne sårbarhed. Hvis andre routere er ramt af samme sikkerheds-sårbarhed, kommer vi også med et firmware-fix til dem."
Sådan opdaterer du firmwaren
Netgear kan samtidig fortælle, at der til de routere, der er markeret med en * herover, nu findes en beta-version af den nye firmware, der lapper sårbarheden.
"Netgear arbejder på en production firmware-version, der lukker denne 'command injection'-sårbarhed og vil frigive den så hurtigt som muligt."
"Denne beta-firmware er ikke blevet fuldt ud testet og vil måske ikke fungere for alle brugere. Netgear tilbyder denne beta-firmware som en midlertidig løsning, men Netgear anbefaler stærkt, at alle brugere downloader production-versionen af firmwaren, så snart den er tilgængelig."
Hvis du vil hente beta-firmwaren, kan du finde den nødvendige download til din specifikke routere på denne side hos Netgear.
En anden mulighed er at anvende tredjeparts-firmware til routeren.
Det forudsætter dog, at man har overblikket over, hvad der fungerer - og at man stoler på den firmware, man så vælger at installere.
Bidrag gerne med din viden i debatten herunder, hvis du har erfaringer med tredjeparts-firmware til Netgear-routere.
Læs også:
Alvorlig trussel mod trådløse routere eskalerer: Listen med sårbare routere vokser markant
Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået
Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under
Kæmpe malware-angreb sender næsten en million routere til tælling