Medarbejderne hos 'måske-taxaselskabet' Uber har informationssnablen langt nede i, hvor og hvordan berømtheder som Beyoncé og ekskærester færdes på diverse Uber-køreture.
Det fortæller Ubers tidligere chef for it-efterforskning, Ward Spangenberg, efter han blev fyret fra selskabet sidste februar.
Nu sagsøger han Uber for blandt andet en uretmæssig fyring, personlig krænkelse og aldersdiskrimination.
Det er i forbindelse med søgsmålet og retsdokumenter fra oktober, at 45årige Ward Spangenberg med en 11 måneders fortid hos Uber har fået fortalt om medarbejderne hos taxaselskabets ganske frie tilgang til kundedata.
Her fremgår det blandt andet, at medarbejderne hjælper hinanden med at holde øje med ekskæresters køreture samt med politikere og berømtheders ditto.
Den fyrede Ward Spangenberg med de mange anklager rettet mod Uber forklarer på den baggrund, at selskabets mangel på sikkerhedstiltag overtræder retten til privatlivets fred for Uber-kunderne
Det skriver mediet Reveal.
Krypterer data for myndigheder
Reveal har blandt andet talt med fem tidligere Uber-sikkerhedmedarbejdere.
De kan alle bekræfte, at det er nemt at holde øje med kundernes køreture - og at antallet af medarbejdere med tilgang til kundedata kan tælles i tusinder.
Læs også: Uber er lanceret i Danmark: Men virksomheden er tynget af tre møgsager
I Ward Spangenbergs anklager mod firmaets sikkerhedsprocedurer, som han oprindeligt var ansat til at stramme op på, lyder det også, at Uber sletter dokumenter, som myndigheder ellers skal have adgang til.
Samtidig fortæller han, at i udenlandske Uber-organisationer i forbindelse med razziaer krypterede visse informationer, så myndighederne ikke har kunnet indsamle dem.
Efter flere gange at have påpeget de fejl, blev Ward Spangenberg så fyret, lyder hans forklaring.
Uber: Vi har strikse dataregler
Uber har i et modsvar til Reveal fortalt, at selskabet har strikse regelsæt, der beskytter kundernes fortrolige data.
Selskabet erkender også, at der tidligere er blevet fyret medarbejdere, som har tiltusket sig adgang til kundedata, selvom de ikke skulle bruges til noget arbejdsrelateret.
Den adfærd har kostet "færre end 10" fyringer, forklarer Uber til Reveal.
"Vi har hundredvis af sikkerheds- og privacy-eksperter, der arbejder døgnet rundt på at beskytte data," svarer Uber tilbage.
Selskabet ønsker dog ikke at give et detaljeret indblik i, hvor de tekniske kontroller med kundedata er skruet sammen.
Heller ikke selvom Reveals kilder med solid sikkerhedserfaring hos netop Uber hævder, at medarbejderne alene giver deres ord på ikke at overtræde datasikkerhed - men at der altså er ikke er noget teknisk, der forhindrer dem i at snage.
Læs også:
Det kan vi lære af Se og Hør-skandalen