Artikel top billede

Staten vil dele data om dig: Projektet ramt af forsinkelse og ekstraregning på 58,5 millioner kroner

Det offentliges grunddataprogram bliver forsinket i et år, og får samtidig ekstraregning på 58,5 millioner kroner. Læs her, hvad ekstraregningen skal bruges på.

I sidste uge blev det besluttet i Folketingets Finansudvalg at køre videre med grunddataprogrammet, selvom om projektet er forsinket i et år.

Det kan du læse mere om her: Stort offentligt it-projekt rammes af "væsentlige forsinkelser"

Projektet med et samlet budget på alt 636,8 millioner kroner over en 13-årig periode får dog en ekstraregning på 58,5 millioner kroner grundet forsinkelsen.

Grunddataprogrammet er motoren for, at myndigheder i staten, regionerne og kommunerne kan dele mere ud af sine data, så private virksomheder kan få fat grunddata om blandt andet ejendomme, vand, klima, virksomheder, adresser og personer.

Disse data kan benyttes til blandt andet applikationsudvikling, der igen kan skabe forretning og vækst ude i det danske it-landskab.

Denne positive dominoeffekt er årsagen til, at delingen af offentlige registre er prioriteret højt i den seneste fællesoffentlige digitaliseringsstrategi.

Læs også: Her er hele Danmarks it-plan frem mod 2020: Disse ni områder skal der satses på

Det går ekstraregningen til

Tovholderen på projektet er Digitaliseringsstyrelsen, som oplyser på sin hjemmeside, at regningen for forsinkelsen på et år bliver på 58,5 kroner i perioden 2017 til 2025.

Ekstraregningen på 58,5 millioner kroner skal blandt andet bruges på projektledelse, forlængelse af aftaler med leverandører, forlængelse af drift af eksisterende løsninger og forlængelse af testaktiviteter.

Samtidig forlyder det, at projektet forventes afsluttet i 2018 frem for som planlagt i midten 2017.

Kæden hoppede angiveligt af tidsplanen i foråret, da grunddataprogrammet skulle testes op mod den offentlige datafordeler, så registre og services kunne være en del af datafordeleren i maj 2017.

"Der har dog ikke været den nødvendige fremdrift i de tværgående test, idet der har vist sig en række udfordringer og forsinkelser i forhold til de enkelte registre, særligt i forhold til sammenhængene mellem registrene og mellem registrene og den fælles datafordeler," oplyser Digitaliseringsstyrelsen på sit site.

Du kan læse mere på styrelsens hjemmeside om replanlægningen af grunddataprogrammet.

Læs også:
Så meget sparer staten på én stor fælles data-motor

Sådan vil staten uddele 10 milliarder datasæt om året




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere