USA næste præsident, Donald Trump, har kun hånlige bemærkninger til overs for, at den amerikanske efterretningstjeneste CIA har påvist spor mellem russiske hackere og hans egen sejr ved valget.
"Latterligt," kalder Donald Trump beskyldningerne ifølge nyhedsmediet Fox News.
Også selvom selvom CIA ifølge The Washington Post har identificeret, at den russiske regering har forbindelser med flere personer, der har fodret Wikileaks med tusindvis af hackede mails fra Demokraterne, falder det altså ikke i god jord hos Donald Trump.
CIA har også præsenteret sit fund for en række senatorer, hvor den generelle opfattelse ifølge The Washington Post er, at russerne var indblandet i det amerikanske præsidentvalg. Flere senatorer har også fået den opfattelse efter CIA-briefingen, at russerne favoriserede Donald Trump frem for Demokraternes kandidat, Hillary Clinton.
Selv ærkerepublikanere som den tidligere præsidentkandidat, senator John McCain fra delstaten Arizona, har udtrykt utvetydig opbakning til videre efterforskning i hackersagen.
Han kan efter CIA-briefingen se en tydelig forbindelse mellem den russiske regering, statssponserede hackere og valget af Donald Trump.
I Donald Trump-lejren lød den første respons på anklagerne om russisk hjælp, at valget for længst er overstået.
"Beskyldningerne kommer fra de samme folk, som sagde, at Saddam Hussein havde masseødelæggelsesvåben," lød det faktuelt forkerte svar fra Trump-lejren ifølge The Independent.
Trump tager bladet fra munden
Efter en weekend med stor opbakning fra både demokrater og republikanere til videre efterforskning i hackersagerne, har hovedpersonen Donald Trump taget bladet fra munden.
"Jeg synes, det er latterligt. Det er bare endnu en undskyldning for valgnederlaget, og jeg tror ikke på det. Hver uge kommer der nye undskyldninger. Vi vandt en jordskredssejr, hvis du kigger på antallet af valgmænd," svarer Donald Trump til nyhedsmediet Fox News.
Samtidig må den koleriske forretningsmand gå på listesko for ikke at træde den nuværende præsident Barack Obama og dennes administration alt for tungt over tæerne med de nylige beskyldninger om russiske hjælp til at få Donald Trump indsat som præsident.
"Ingen ved jo rigtigt, hvad der er op og ned, og hacking er meget interessant. Når de hacker, og du ikke får fat i dem med det samme, så får du ikke fat i dem. Folk ved ikke, om det (hacket mod Demokraterne, red.) er fra Rusland, Kina eller en eller anden, der sidder i en seng et sted," forklarer Donald Trump til Fox News.
Rusland har gentagende gange afvist anklager om at stå bag hackerangreb på Demokraterne under det amerikanske præsidentvalg.
Læs også: Var valget i USA hacket? Clinton fik markant færre stemmer i e-valgskommuner
Flere politiske hackerangreb
At hackere har spillet en bi- eller ligefrem hovedrolle i det amerikanske præsidentvalg, er på nuværende tispunkt indiskutabelt.
Det efterfølgende spørgsmål er derfor, hvor hackerne kommer fra, og hvad deres motiver har været og hvilke konsekvenser deres indblanding reelt har haft.
It-sikkerhedsselskabet Trend Micro peger i en ny rapport på, at de forestående valg i Tyskland og Frankrig i 2017 også vil blive påvirket af hackerangreb.
"Vores overvågning af undergrundsverdenen på nettet viser, at cyberkriminelle systematisk tjener penge på at sprede falske nyheder og skabe smædekampagner om kandidaterne i forbindelse med politiske valg," forklarer cyber defense specialist Jesper Mikkelsen fra Trend Micro i en pressemeddelelse.
"Den type af propaganda og falske nyheder på blandt andet Facebook og LinkedIn kommer vi til at se meget mere til i 2017," fortsætter han.
Læs også:
Efter Hillary Clintons mail-læk: Donald Trump bruger også piv-usikker mailserver
Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen