Fredag den 29. juli i år var sidste chance for at opgradere gratis til Windows 10.
Forud for den dato var gået et års tid, hvor forbrugerne kunne opgradere gratis til Windows 10 fra Windows 7 eller Windows 8.1.
Det var en massiv succes med de gratis opgraderinger, og Windows 10 passerede allerede i maj måned 300 millioner brugere.
Hvis man sætter tallet op mod Microsofts egen målsætning om at have en milliard Windows 10-brugere inden 2018, var det dog fortsat et godt stykke fra målet.
Og selvom vi i slutningen af september kunne fortælle, at der nu var 400 millioner brugere af Windows 10, så tyder meget faktisk på, at Windows 10 nu står noget i stampe.
I hvert fald, hvad angår markedsandelen.
Fremmarch er gået i stå
Det viser en ny global opgørelse over styresystemernes markedsandele fra Statcounter.
Her kan man se, at Windows 10 oplevede en markant stigning i markedsandelen måned for måned fra sommeren 2015 og frem til juli i år, hvor Windows 10 nåede op på 23,53 procent af det globale marked for desktop-styresystemer.
Siden har der dog kun været en meget begrænset fremgang for Windows 10.
Ifølge Statcounter lå Windows 10 i august på en global markedsandel på 24,43 procent - altså kun en anelse mere end i juli.
I september lå markedsandelen på 24,42 procent. I oktober landede den på 24,81 procent, mens den i november nåede 26 procent.
Med andre ord har Windows 10's markedsandel altså ikke rykket sig ret meget siden udgangen af juli, hvor det var slut med gratis opgraderinger.
Læs også: Barsk besked til pc-producenterne: Lav jeres forretninger om - eller forlad markedet helt
Det er samtidig interessant at se, at både Windows 7 og Windows 8.1 i de samme måneder har bevaret deres markedsandele, hvilket viser, at en del forbrugere nok har valgt at blive på de ældre platforme frem for at opgradere.
Ifølge Statcounter lå Windows 7 ved udgangen af november på en markedsandel på 40 procent på globalt plan.
Windows 10 gået i stå i Danmark
Som vi tidligere har fortalt, hører Danmark til blandt de lande i verden, hvor forbrugerne har været hurtigst til at tage Windows 10 til sig. Læs mere om det her.
Zoomer man ind på vores lille kongerige i Statcounter-statistikken, er det dog også tydeligt, at Windows 10 er gået i stå over de seneste fire-fem måneder.
Her i Danmark var Windows 10's markedsandel ganske vist på hele 41,96 procent i november.
Men går man tilbage til juli måned, lå Windows 10 faktisk på en markedsandel på 42,69 procent i Danmark - altså en højere markedsandel, end det var tilfældet i november.
Læs også:
Der er langt til en milliard: Windows 10 ligger nu på 400 millioner maskiner
Kort før lukketid: Så mange har endnu ikke hentet gratis Windows 10