Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

900.000 routere hos Deutsche Telekom blev sendt i sort efter angreb med malwaren Mirai. Men millioner af routere verden over er nu i risikozonen.

Det store malware-angreb, der sendte næsten en million routere til tælling hos internetgiganten Deutsche Telekom, kan blot være en advarsel om, hvad der er på vej.

Det viser sig nemlig, at mange millioner routere verden over er sårbare over for den Mirai-malwaren, der udgjorde angrebet på routerne hos Deutsche Telekoms kunder.

Der bringes i disse dage forskellige estimater over antallet af sårbare routere på banen, og det er i sagens natur svært at konkludere, præcis hvor mange der er tale om.

Læs også: Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Sikkerhedsfirmaet Flashpoint er dog blandt dem, der kommer med et konkret bud i en analyse af angrebet i Tyskland.

"Flashpoint bekræfter tilstedeværelsen af inficerede enheder i Tyskland, Brasilien og Storbritannien. Selvom det præcise antal kompromitterede enheder er ukendt, estimeres antallet af sårbare enheder at være på fem millioner."

De it-kriminelle, der står bag angrebet, forsøger med Mirai-malwaren af kapre routerne, så de kan indgå i et stort botnet til DDoS-angreb.

Sådan forløber angrebet

Flashpoint skriver også, at det er en ny variant af Mirai, der nu er på spil.

Den forsøger at anvende TR-064 og TR-069-protokollerne over port 7547 ved at udnytte allerede kendte sårbarheder på eksempelvis routere.

Flashpoint skriver, at det andre steder er estimeret, at der kan være omkring 41 millioner enheder på verdensplan, der er sårbare og kører med port 7547 åben.

Computerworld erfarer, at de it-kriminelle i øjeblikket også forsøger at angribe danske routere via port 7547, men indtil videre tyder det ikke på, at de it-kriminelle har held med at snige malwaren ind.

Deutsche Telekom har efter angrebet, der sendte 900.000 routere i sort, forklaret, at selve angrebet med malwaren faktisk mislykkedes, da routererne ikke blev inficeret.

Til gengæld gav trafikken store problemer.

"I vores tilfælde blev routerne ikke inficeret, angrebet var ikke succesfuldt. Men på grund af angrebet blev kundernes routere overloadede og crashede," lyder det fra Deutsche Telekom.

"Det var et forsøg på at inficere disse routere med malware og gøre dem til en del af et såkaldt botnet - det fejlede. Angrebet var ikke en succes."

Ifølge Deutsche Telekom var det selve vedligeholdelses-interfacet på routerne, de it-kriminelle forsøgte at angribe.

De routere, der var under angreb, er nu i gang med at blive opdateret. De skal genstartes, før det sker.

Læs også:

Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Kæmpe malware-angreb sender næsten en million routere til tælling

Router-sårbarhederne står i kø: Så galt står det til lige nu

40.000 routere kidnappet: Nu misbruges de til DDoS-angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere